"Tjeri Anri"
"Tjeri Anri"

Upaljen crveni alarm u klubovima širom sveta: Anri završava svoju epizodu u Njujorku

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.10.14. | 10:35

Legendarnom napadaču krajem ove godine ističe ugovor sa američkom ekipom, a skoro sigurno ga neće produžiti

Tjeri AnriKada je 2010. godine Tjeri Anri napustio Barselonu i otišao na drugi kontinent kako bi igrao za Njujork Red Buls ljubitelji fudbala u Evropi su bili razočarani, a oni u Americi oduševljeni.

Francuz je bio odličan u MLS ligi i na 119 utakmica zabeležio 50 golova, a izgleda da ipak neće nastaviti svoju američku priču pošto mu krajem godine ističe ugovor i neće biti pregovora oko produžetka saradnje. Ovo je već bio nagovestio sportski direktor kluba Žerar Ulije, a sada su američki mediji preneli da ne postoji šansa da će Anri produžiti ugovor.

Izabrane vesti

Deo razloga je to što će Red Bul smanjiti ulaganja u tim iz Njujorka zbog pada profita kompanije, a i kako bi klubovi iz Evrope (Salcburg i Lajpcig) dobili više sredstava. Po nekim navodima klub će biti prodat u narednih 48 sati i to za 300.000.000 dolara.

Ipak, za ljubitelje fudbala u Evropije je bitnija budućnost legende Arsenala, a kraj ugovora sa Njujorkom ne znači i da će Anri završiti karijeru, mada on ima 37 godina. Nema sumnje da će brojni timovi pokušati da ga privole da dođe u njihove redove, a navijači Tobdžija sigurno žele da se vrati kući, pa makar i kao trener. 

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalmls ligaNjujork Red BulsTjeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara