""
""

Upozorenje za večite: Ne simulirajte penale, Vasić ih ne svira ni kad postoji prekršaj!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.16. | 16:24

Arbitar iz Novog Žednika večite oštetio po jednom, nakon čega se nalazio na tapetu Sudijske komisije

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije deligirala je Aleksandra Vasića kao glavnog sudiju 151. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana (subota 18.00) na stadionu Rajko Mitić. Nakon Vlade Glođovića, Vasić će biti drugi uzastopni debitant u najvećem prazniku srpskog fudbala, ali samo kao glavni arbitar, pošto je u 150. okršaju u Humskoj bio dodatni sudija.

Izabrane vesti

Vasić nije internacionalac, utakmice u Superligi počeo je da sudi u sezoni 2011/2012, kada je imao i prvi "kontakt" sa večitim rivalima. U 10. kolu sudio je meč između Partizana i Smedereva (3:1), a iste sezone i okršaj između Crvene zvezde i Slobode iz Užica, koja je takođe okončan slavljem Beograđana (1:0). Proteklih sezona često je delio pravdu večitim rivalima, koji su u tim mečevima uglavnom pobeđivali, međutim, bilo je i onih odluka sudije iz Novog Žednika koje su žestoko razljutile večite rivale.

Vasić je i Partizan i Crvenu zvezdu oštetio po jednom, jer, prema opštem mišljenju, nije dosudio očigledne penale, pa se kasnije nalazio na tapetu Sudijske komisije. Crno-belima se zamerio u 10. kolu sezone 2013/2014. kada nije dosudio najstrožu kaznu u utakmici protiv Napretka, pa je tada zajedno sa četvrtim sudijom Novakom Simovićem dobio suspenziju od dva kola.
"Aleksandar Vasić je propustio da dosudi najstrožu kaznu za Partizan, jer je igrač Napretka nepropisno zaustavio Nemanju Kojića. Sporan detalj morao je da vidi i četvrti sudija Novak Simović. Obojicu očekuje pauza po dva kola", stajalo je u saopštenju Sudijske komisije FSS-a.

Zanimljivo, Vasić je na Crvenoj zvezdi "pao" ove sezone jer nije dosudio prekršaj nad Ugom Vijeirom od strane golmana Javora Vladana Đogatovića. Zbog tog detalja Vasić je dobio slabu ocenu, ali je imao i još jednu spornu odluku, pošto u finišu utakmice nije signalizirao prekršaj Pavićevića nad Zečevićem.

Da baš i nema sreće sa jedanaestercima 40-godišnji sudija pokazao je prošle godine i u Prvoj ligi Srbije. Vasić je na utakmici Sinđelić - Jedinstvo putevi, odigranoj 28. marta 2015. godine, propustio da dosudi jedanaesterac za domaći tim u 56. minutu, pa je zbog toga pauzirao narednih mekoliko mečeva u Superligi.

Dakle, upozorenje za večite: Ne simulirajte penale, Vasić ih neće svirati!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanFK Crvena zvezdaAleksandar Vasić151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara