"Lalanin odlučujući udarac"
"Lalanin odlučujući udarac"

Usijali se telefoni u apotekama, Norič zreo za hospitalizaciju: Liverpul do 5:4 u 95. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.16. | 15:45

Adam Lalana junak utakmice, iako je Roberto Firmino ostavio najbolji utisak

Lalanin odlučujući udaracUzbudljivije od vožnje u najvećem luna-parku. Iako istina ne previše kvalitetno. Vrhunski fudbal prosto ne dozvoljava toliko grešaka, a Norič i Liverpul su na startu 22. kola Premijer lige kao drugari u kafani častili jedni druge. Na kraju je Norič prebijen završio u ambulanti, uprkos vođstvu od 3:1 i golu Sebastijana Basonga u 92. minutu za 4:4, a Liverpul kući otišao uz pesmu slaveći 5:4 posle preokreta u režiji maestralnog Roberta Firmina, pa na kraju i Adama Lalane.

Ovaj drugi je, naime, spakovao odlučujući gol kada je u karambolu u 95. minutu zahvatio loptu onako kako je mogao, a ne kako je želeo, i jednim potezom duplirao narudžbine lekova za smirenje u Noriču. 

Izabrane vesti

Drugi put u toku dana, jer su se telefonske linije u apotekama prvi put usijale posle kardinalne greške 30-godišnjeg kapitena Noriča Rasela Martina, koji je 75. minutu nekako pomsilio da bi bila dobra ideja gužvu na sredini terena raščistiti nonšalantnim pasom do golmana.

Džejms Milner je poznat po tome što, iako nije vanserijski igrač, nije ni od onih što odustaju.  Predvideo je grešku Martina kao Marko Pantelić svojevremeno protiv Severne Irske i rutinski rešio “jedan na jedan“ situaciju sa Deklanom Rudom.

Kakav očaj u očima Kanarinaca u tom trenutku. Nekih 20 minuta ranije verovatno nisu mogli ni da sanjaju da će im bodovi iskliznuti iz ruku. Tada se Alberto Moreno zaigrao poput dečaka predškolskog uzrasta u parkiću i iz drugog pokušaja “uspeo“ da primora sudiju Lija Mejsona da pokaže na belu tačku.

Ves Hulahan je poklon oberučke prihvatio, pogodio sa kreča, Norič je poveo sa 3:1, Liverpul je delovao kao razbijena vojska, a Jirgen Klop kraj aut linije kao čovek koji se kaje što ga je zavela svetla tradicija kluba sa Enfilda.Roberto Firmino

Ali zaista ima nešto u tom Liverpulovom "odbijam da umrem" stavu. Ni ovaj put se, kao ni one 2005. u Istanbulu - mada ove utakmice baš i ne mogu da se porede - nisu ugušili u suzama. Naprotiv. A u tom čvrstom engleskom fudbalu jedan znalac sa loptom kakav je Roberto Firmino pravi veliku razliku. Brazilac je postigao prvi, pa asistirao Džordanu Hendersonu za drugi gol Redsa i na kraju još jednom loptu poslao iza Rudovih leđa za 3:3 čime je omogućio Milneru da preokrene rezultat.

Da bi onda ta borbena crta u karakteru Redsa dobila ultimativni izazov. Sebastijan Basong je u 93. minutu raspalio po lopti i sa ivice kaznenog prostora pogodio za 4:4. Ako ste mislili da je Liverpul klonuo, pogrešili ste. Lud je to, sasvim lud tim, pa je i red da takav pobedi u sigurno najluđoj utakmici ove sezone u Premijer ligi.

I još jedan dokaz u prilog toj tezi, jer bi konačan rezultat od 5:4 mogao da vas prevari u razmišljanju da smo gledali posebno atraktivan fudbal. Nije to bio slučaj. Ali sve što je išlo ka golu - u njemu je i završilo. Devet šuteva na obe strane terena - devet golova.

Realizacija je do sada bilo ono što je mučilo Klopa. Firmino u ulozi centarfora kao da je promenio to. Odbranu je i dalje ponekad mučno gledati. Silne povrede nisu opravdanje.

Premijer liga, 23. kolo:

Norič - Liverpul 4:5 (2:1)
/Mbokani 29, Nejsmit 41, Hulahan 54pen, Basong 93 - Firmino 18, 63, Henderson 55, Milner 75, Lalana 95/

16.00: Vest Bromvič Albion - Aston Vila
16.00: Sanderlend - Bornmut
16.00: Votford - Njukasl
16.00: Mančester junajted - Sautempton
16.00: Lester - Stouk
16.00: Kristal Palas - Totenhem
18.30. Vest Hem - Mančester Siti

Nedelja:
14.30: Everton - Svonsi
17.00: Arsenal - Čelsi

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roberto FirminoPremijer ligaNorič SitiLiverpulEvropaEngleskaAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara