""
""

Utakmica bez briga i pobeda CSKA za kraj - De Kolo i Teodosić kao kao furija!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.17. | 20:45

Olimpijakos gubio svih 40 minuta, iako je utakmica bila tesna većim delom - 90:86

Pobeda za kraj i jasna poruka pred start doigravanja - idemo po krunu!

Izabrane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Olimpijakos u novom evropskom klasiku, u utakmici koja nije nosila nikakav takmičarski značaj za oba tima - 90:86 (25:15, 22:22, 24:26, 19:23).

Još pre ovog dvoboja bilo je jasno da će CSKA plej-of dočekati s drugog, a Olimpijakos sa trećeg mesta i pitanje pobednika zapravo je bilo pitanje prestiža. A na kraju je aktuelni evropski šampion odneo ubrao plodove predanog rada i pribeležio 22. evroligašku pobedu u sezoni. 

Mada je utakmica celim svojim tokom bila prilično neizvesna, sa tek povremenim „izletima“ i odlascima na dvocifreno rastojanje, Olimpijakos je od prve do poslednje sekunde kaskao za CSKA. 

Mada je strašni tandem Teodosić - De Kolo zajedničkim snagama ubacio 46 poena, konačnu prevagu doneli su Kori Higins i Kajl Hajns mirnim pogocima sa linije slobodnih bacanja.

Ruku na srce, srpsko-francuski dvojac izneo je ogroman teret u ranijim fazama utakmice. Obojica su imala po 23 poena, s tim što je Teodosićeva mirna ruka bila od presudnog značaja u finišu utakmice. Srpski kapiten ubacio je 10 od završnih 16 poena CSKA, uključujući i dve trojke, čime je držao određenu distancu u odnosu na Olimpijakos. Na kraju je ubeležio i četiri asistencije, po dva skoka i ukradene lopte, ali i čak osam izgubljenih. De Kolo je prikupio još šest završnih dodavanja, tri ukradene, dve izgubljene i isto toliko uhvaćenih lopti.

Kod Olimpijakosa su u poslednjih trenutka u životu držali Janis Papapetru i Vasilis Spanulis sa po 16 koševa, Kostas Papanikolau je ubacio 13 poena, ali je dugo bio bez realizovane akcije.

Ispostavilo se da je na kraju presudna bila prva četvrtina, koju je CSKA završio s deset koševa viška (25:15). Od tog momenta Armejci su gotovo celu drugu četvrtinu imali dvocifrenu prednost, a u prelomnim trenucima ostali su mirne ruke.

Nikola Milutinov je na terenu proveo sedmnaest i po minuta i za to vreme upisao četiri poena i skok. 

EVROLIGA, 30. KOLO - REZULTATI

Četvrtak:

Fenerbahče - Barselona 68:65
/Bogdanović 15 - Rajs 19/

Bamberg - Galatasaraj 79:84
/Meli 17 - Guler 17/

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 61:81
/Vitor 17 - Džejms 17/

Baskonija - Žalgiris 79:84
/Larkin 20 - Pangos 15/

Petak:
CSKA Moskva - Olimpijakos 90:86
/Teodosić, De Kolo 23 - Spanulis, Papapetru 16/

Darušafaka Doguš - Crvena zvezda 78:62
/Vanamejker 22 - Kuzmić 14/

20.45: Olimpija Milano - Uniks
21.00: Real Madrid - Anadolu Efes

(FOTO: MN Press)


tagovi

CSKA MoskvaEvroligaKostas PapanikolauMiloš TeodosićNando De KoloOlimpijakosVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara