"Igrači Partizana se nadaju još jednom slavlju"
"Igrači Partizana se nadaju još jednom slavlju"

Utakmica naših života!

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.12.15. | 11:02

Partizan protiv Augzburga (21.05) - za proleće u Evropi, posle 11 godina

Igrači Partizana se nadaju još jednom slavljuKakav zicer! Lopta stoji na gol-crti. Samo da je neko ćušne u mrežu. Čini se da je nemoguće promašiti. Preciznije, da šansa kakva se ukazuje jednom u deceniji ne sme da se protraći. Bolja od ove teško da će se ukazati. Čak i za deset godina.

Za savršenu priliku Partizan se sam izborio. Niko mu nije pomogao. Tri pobede u pet kola, od toga dve na terenu direktnih konkurenata za plasman dalje, dovele su ga pred vrata raja koja je tek pet puta u istoriji prolazio. Sad može opet.

Izabrane vesti

Čak i da niko, u stvarnom svetu, ne pomeri tu loptu sa gol-crte u – gol!!

Iz prostog razloga što crno-belima za plasman u nokaut fazu Lige Evrope „igra“ bilo kakva pobeda, nerešen rezultat, čak i porazi 0:1 ili 0:2 ili svaki sledeći manji od dva razlike, mada sudeći prema porukama koje sami igrači šalju u etar niko ne planira da se brani.

Naprotiv.
Voleo bih da ono što sam uradio na Novom Zelandu ponovim na klupskom nivou. Kad sam odlazio na Mundijalito pričao sam da ćemo osvojiti prvo mesto, a sad imam osećaj da ćemo proći u narednu fazu Lige Evrope. Ovo nam je najveće finale do sad, jedna od najbitniji utakmica u mojoj karijeri. A kad je tako - idemo na pobedu“, odzvanja Humska od reči Andrije Živkovića pred završni duel Grupe L sa Augzburgom (21.05, RTS).

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Partizan - Augzburg

Upravo je Andrija svojim pogocima 1. oktobra doneo Parnom valjku prvu pobedu na tlu Nemačke (3:1) i omogućio da večeras startuje sa pol-pozicije, da on bude tim koga rival mora da juri. A nije baš lako dati tri gola u Humskoj 1 što je prvi preduslov da bi Augzburg mogao da se nada pridruživanju Atletik Bilbau, koji sa AZ Alkmarom igra takmičarki nebitnu utakmicu, jer je već obezbedio proleće.
Gosti će se sigurno otvoriti. Ne bi trebalo da srljamo, već da igramo pametno. Odgovara nam ritam evropskih utakmica, gde ekipe žele da se nadigravaju, za razliku od našeg prvenstva. Mislim da smo zaslužili da nam se vrati za nesreće iz Superlige. Da se nesreća pretvori u sreću, pa da slavimo“, poručio je Živković.

Od Živkovića se očekuju goloviŽivković je najjači adut Ljubinka Drlovića koji je za utakmicu sezone, kako je nazivaju na Topčiderskom brdu, rešio da malo promeša karte u odnosu na prethodni derbi sa Vojvodinom. Ivan Bandalovski će se vratiti na poziciju desnog beka, Fabrisio Dornelas posle nekoliko utakmica na kojima se na njega nije računalo dobiti šansu da igra štopera, Stefan Babović i Darko Brašanac se posle svesne (radi predaha) i prinudne pauze (karotni) vraćaju u tim u kome će opet, kao i u Alkmaru, najistureniji fudbaler biti i Partizanov najefikasniji ove sezone u Ligi Evrope - Abubakar Oumaru. Saša Ilić će i ovaj evropski meč početi na klupi.

PARTIZAN ĆE IGRATI U SLEDEĆEM SASTAVU: Kljajić - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić - Jevtović, Brašanac - A. Živković, Babović, Ninković - Oumaru.

Duel Partizan - Augzburg se nalazi u Grupi 4 MOZZART Specijala Trostruki superpar, to znači da ga možete odigrati po većim kvotama u odnosu na one iz redovne ponude.

Osim za iskorak na takmičarskom planu i overu prvog evropskog proleća posle 11 godina, crno-beli se večeras bore za još maksimalnih 1.100.000 evra. To je novac koji bi zaradili u slučaju pobede nad Augzburgom, jer UEFA svaki trijumf u Ligi Evrope vrednuje sa 360.000 evra (remi je 120.000) na šta će se nadovezati bonus za drugoplasiranog u iznosu od 750.000 evra. Već su inkasirali 6.480.000 evra, a nije zanemarljiv i dobitak u vidu eventualnog povećenja klupskog koeficijenta za narednu sezonu.
Bio bih presrećan da postignem gol ili asistiram. U prvom timu sam četiri i po godine, igrao sam dosta evropskih utakmica, ali ovo je moja najznačajnija. Nije mi se mnogo toga dobrog dešavalo u Evropi, sad je prilika za nešto veliko. Nadam se da ću uspeti dobro da odigram za ekipu, a tim će da izbaci pojedinca. Može svašta da se desi, da bude 0:5 ili 5:0, takav je fudbal, ali se nadam da ćemo biti koncentrisani i proći dalje. Makar izgubili sa 0:2“, poručuje Nikola Ninković, u poslednje vreme sve bolji vezista crno-belih.

NinkovićU dosadašnjoj istoriji evro-kupova Partizan je protiv Nemaca odigrao 14 utakmica. Ostvario je pet pobeda (četiri kod kuće, protiv Verdera sa 3:0, Kelna sa 1:0, Dinama iz Drezdena sa 2:0, Dinama iz Berlina sa 1:0) i zabeležio devet poraza. Nikad nije igrao nerešeno. Večeras bi mu remi doneo prolaz.
„Ovo je za mene najvažnija utakmica otkako sam u Partizanu, ali i u čitavoj mojoj karijeri. Kad god smo se dosad opekli u prvenstvu onda bismo na narednom meču reagovali dobro. Posle utakmice sa Vojvodinom očekuje se naša reakcija. Svi smo maksimaklno koncentrisani, a ranjeni lav je najopasniji. Mislim da ćemo večeras to da pokažemo“, obećao je Petar Grbić od koga se očekuje da u drugom poluvremenu brzinom napravi probleme Augzburgu.

I da onako kako je Parni valjak protutnjao Bavarskom nastavi pohod ka evropskom proleću!

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar GrbićFK PartizanNikola NinkovićLiga EvropeaugzburgAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara