"Toti"
"Toti"

Pesma o Totiju koja gađa u srce svakog Romanistu: Uvek si bio tu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.17. | 12:36

Autor - Alesandro Florenci

TotiĆao. Nema više. Još večeras i onda sa terena ode Frančesko Toti (41) pravo u legendu. Mesto u istoj obezbedio je odavno. Sad će se zvanično preseliti sa igrališta u galeriju velikana. Rome i svetskog fudbala.

Princ Rima večeras od 18.00 protiv Đenove, na Olimpiku, poslednji put će šutnuti loptu u karijeri. Posle 25 godina odlazi u penziju. I izaziva bujicu emocija, pa mu tako u „Totty day-u“ - kako na društvenim mrežama navijači širom sveta nazivaju ovaj praznik sporta - mnogi skidaju kapu za sve što je učinio za Đalorose.

Izabrane vesti

FlorenciTu su njegovi bivši treneri, saigrači iz kluba i reprezentacije, a jedan od originalnijih načina da mu poželi srećan put u penziju pronašao je Alesandro Florenci. Još jedan rođeni Rimljanin koji je imao dve godine kad je Toti1993. debitovao u Seriji A.

Zato, pesma u čast vanvremenskog kapitena. Autor Alesandro Florenci.

UVEK SI BIO TU.
U mojim mislima, otkad sam bio dete, oduvek sam sanjao da budem kao ti. Kao i sva ostala deca koja su učila da šutnu loptu.
UVEK SI BIO TU.
Kad sam debitovao u Seriji A. Pogledao si me tako da sam u trenu shvatio da mi čuvaš leđa. U stilu „biće sve u redu“, govorio si mi očima.
UVEK SI BIO TU.
Kad sam dao prvi gol u Kalču. Pomilovao si me po glavi i rekao: „sad prestani da sanjaš, ovo je tvoje stvarnost, postao si jedan od nas“.
UVEK SI BIO TU.
I UVEK ĆEŠ BITI.
Za mene, za one koji vole fudbal, za ovaj večni grad. Baš kao što si i ti večan“.

Šta reći?

(FOTO: Action images)


tagovi

Alesandro FlorenciEvropaFrančesko TotiItalijaRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara