""
""

KRAJ: Atletik Bilbao – Partizan 5:1,crno-bela katastrofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.11.15. | 22:15

Uz MOZZART Sport pratite sva dešavanja sa San Mamesa

                                                           

Izabrane vesti

80.minut:Teška vremena i trenuci za Partizan. Još jedna prekrasna akcija domaćina. Ponovo je asistent bio Aduric, a Elustondo je ubacio loptu u praznu mrežu.

72.minut: Ako je bilo neke dileme, sad ih više nema. Aduric je zakucao glavom loptu u mrežu Kljajića. Nadskočio je Vulićevića i Dornelasa

65.minut: Dobra vest za Partizan. Iz igre je izašao Injaki Vilijams, dvostruki strelac i igrač koji je pošteno namučio odbranu crno-belih. Ispraćen ovacijama, ceo San Mames je ustao na noge. Čuje se samo: "Injaki, In jaki".

55.minut: Izigrana odbrana Partizana posle slobodnog udarca. Vilijams, srećom, šutira pored gola.

53..minut: Zamalo da Partizan iz nehata stigne do gola. Posle povratne lopte i lošeg postavljanja Ererina lopta je išla ka praznoj mreži. Jedva je golman domaćina stigao da spreči najgore po njegovom tim.

46.minut: Počelo je drugo poluvreme. Umesto rovitog Abubakara u igri je Šaponjić.

45.minut: Kraj prvog poluvremena! Rezultat koji ne pruža mnogo razloga za optimizam navijačima Partizana. Odbrana crno-belih se ozbiljno raspada. Svaki ulazak u kazneni prostor našeg predstavnika je šansa.

40.minut: GOOOOOL! Majstorija Benjata. Kao na treningu je vezista Atletika izveo slobodan udarac sa 16 metara. Moramo da konstatujemo vrlo čudno postavljanje Kljajića. Čuvar mreže crno-belih je stajao na sredini gola, i otvorio kapiju Benjatu.


 

36..minut: Ne računajući očajne reakcije u odbrani crno-beli deluju pristojno. Malo je nedostajalo Abubakaru da skrene u mrežu centaršut sa leve strane.

30.minut: Varnice na delu zapadne tribine na kojoj je smnešteno nekoliko Grobara. Pošto su burno proslavili gol Oumara, navijači Partizana su se našli na meti domaće publike, došlo je do manjeg incident, ali je redarska služba sve brzo regulisala.

24.minut: Opet su jefitno domaćini ušli u šesnaesterac gostiju, ali je Vilijams tukao preko prečke. Prilikom duela sa Aduricom povredio se Gregor Balažic. Izgleda da se Slovenac teže povredio koleno. Na nosilima je iznet sa terena. Domaća publika je aplauzom pozdravila Slovenca koji je u uvodnoj fazi meča odigrao prilično loše. Na terenu je Ćirković.

19.minut: Opet je zakazala odbrana Partizana i opet je strelac tamnoputi Vilijams! Neverovatni propusti odbrane Partizana. Ako je za utehu Abubakar je postigao prvi gol za crno-bele na tlu Španije.

16.minut: Kakvi trenuci na San Mamesu. Poveo je Atletik posle strašnog kiksa Balažica i gola Vilijamsa. Slovenac je izgubio duel sa Aduricom, pa Vilijamsu nije bilo teško. Međutim, u sledećem napadu je izjednačio Abubakar


 


 

14.minut: Korner i sa druge strane. Iz dva pokušaja Kljajić je ukrotio loptu. Bez šuteva u okvir gola za sada.

10.minut: Partizan je posle akcije Oumarua imao korner. Bez opasnosti za gol domaćina. Atletik uglavnom drži loptu, crno-beli će pokušavati da iz tranzicije dođu do kontri i izglednih pozicija.

7.minut: Bez značajnijih dešavanja na početku meča. Utisak je da crno-beli odlično stoje u defanzivnom bloku.

21:01 - Ipak je Abubakar Oumaru usaljen u špicu Partizana, dok će Grbić da deluje po boku.

21:00 -  Igrači oba tima su završili zagrevanje i povukli se u svlačionice. U međuvremenu, zvanični spiker je na španskom i srpskom jeziku pročitao poruku UEFA koja poziva na borbu protiv rasizma ili bilo kakvog drugog oblika diskriminacije.

20:36 - Mala lekcija iz istorije. Partizan je dosad pet puta gostovao u Španiji i još ne zna za pobedu. Štaviše, nikad ni remi nije izvukao, niti je postigao gol. Gubio je od Real Madrida (0:4, 0:1), Sosijedada (0:1), Sporting Hihona (0:2) i Sevilje (0:3). Koliko može protiv Bilbaa?

20:28 -  Prilično mirna atmosfera na tribinama zasad. U deo predviđen za gostujuće navijače ušlo je nekoliko desetina Grobara. Oni su aplauzima pozdravili igrače kad su istrčali na zagrevanje i neprestano im skandiraju. Inače, na zvaničnoj Tviter stranice Bilbao je na srpskom jeziku poželeo dobrodošlicu navijačima srpskog predstavnika u Ligi Evrope.

20:10 -  Fudbaleri Partizana večeras u Baskiji igraju možda odlučujući meč u Ligi Evrope. Pozitivan rezultat na San Mamesu protiv Atletika  doveo bi srpskog vicešampiona na pola koraka od proleća na sceni Starom kontinetu.

Bio bi to nesumnjivo veliki podvig, ako se zna na kakvog rivala će se nameriti tim Ljubinka Drulovića. Trener crno-belih odlučio se da Baskima, koji su slavili pre dve sedmice u Humskoj, suprotstavi pomalo iznenađujuću postavu. Crno-beli će startovati bez klasičnog napadača, a zadatak da glumi špica imaće Petar Grbić. Taktiku sliču ovoj povremeno je primenjivao Milinkovićev prethodnik Zoran Milinković. Mada je moguće da će se tokom meča Grbić i Oumaru rotirati.

Pored Jevtovića na poziciji zadnjeg veznog će delovati Stefan Babović.  Prekobrojni u Bilbaou su Saša Ilić, Glavičić i tragičar iz Milanovca Ostojić.

ATLETIK (B) - PARTIZAN 5:1 (3:1)
/Vilijams 15, 19, Benjat 41, Aduric 71, Elustondo 80 - Oumaru 16/

Stadion: San Mames

Gledalaca: 27.000.

Sudija: Mihael Kuakulakis (Grčka)

ATLETIK BILBAO (4-2-3-1): Ererin - Boveda, Ečeita, Laporte, Balenziaga – Ečeberija, San Hoze, Vilijams (od 63. De Markos), Raul Garsija (od 66. Orasa), Susaeta - Aduric

PARTIZAN (4-1-4-1): Kljajić, Vulićević – Dornelas, Balažic, Subić – Jevtović, Babović- , Lukić, Stevanović, Oumaru (od 46. Šaponjić) – Grbić.

20:00 -  Atletik Bilbao je veliki favorit u kladionicama MOZZART. Kec vredi 1,25, dok je kvota na crno-bele 11. Ovu utakmicu možete da odigrate i u okviru akcije kladionice MOZZART Trostruki superpar. Kec u toj ponudi je 1,4, a ako verujete u crno-bele možete da pokušate sa dvojkom. Kvota je vrlo primamljiva - 12, 10

(Foto Star Sport)


tagovi

Stefan BabovićSrbijaPetar GrbićFK PartizanLjubinko DrulovićLiga EvropeEvropaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara