Pavel Mamajev na suđenju
Pavel Mamajev na suđenju

Uživo iz zatvora Butirka: Sedam golova robijaša Mamajeva na stadionu “iza rešetaka“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.19. | 15:25

Pred 12 posmatrača

Monti Pajtonovci su davno ispevali čuveni stih “uvek posmatraj svetlu stranu života“, a Pavel Mamajev je ovih dana prosto prinuđen da tu filozofiju primenjuje i u praksi. Krasnodarov vezista pritvoren u “apsani“ Butirka danas se prisetio kako je to kad si u centru pažnje javnosti.

Mamajev je naime postigao sedam golova u prijateljskoj utakmici drugova robijaša organizovanoj povodom Dana zaljubljenih (?!) kako bi se među štićenicima Butirke popravila atmosfera. Nosio je broj 17 na leđima, kako i u Krasnodaru, i odigrao po jedno poluvreme za obe ekipe.  Igralo se inače šest na šest, više i nije moglo s obzirom da je teren stao u zaleđeno dvorište za razgibavanje zatvorenika.

Izabrane vesti

Ako ne računamo brojne novinarske ekipe od kojih su neke meč pratile i tekstualnim prenosima iz minuta u minut (?!), te prisutne čuvare, meč je pratilo – 12 navijača. Ovog puta može biti zaista ludih, mada naravno da ne mora da znači.

Podsetimo, Mamajev je uhapšen nakon što je sa Aleksandrom Kokorinom i jednim prijateljom, a posle decembarskog poraza od Zenita u Sankt Peterburgu, otišao u noćni provod u Moskvu. Izgleda je potrajalo, pa je sutradan dobio “after-hour“. Prilično nasilan. Prvo je pijanda banda prebila Vitalija Solovčuka, vozača TV prezenterke Olge Olvakove, a zatim u odvojenom incidentu i Denisa Paka, zaposlenog u Ministarstvu industrije i trgovine.

To im već nije oprošteno, pa su sva trojica izgrednika spakovana u zatvor. Pritvor im je već dva puta produžavan, sada do 8. aprila, a ruska javnost se uglavnom nada da neće ostati samo na tome, već da će ležati robiju “kao i sav normalan svet“.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Pavel Mamajev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara