"Luj van Gal"
"Luj van Gal"

Van Gal trenira strogoću: Januzaj je bio loš uprkos golu? Pedro se uplašio zbog iskustava zemljaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.15. | 13:54

Dve utakmice, dve pobede Mančester junajteda, ali Holanđanin nije impresioniran

Luj van GalPrva sezona je bila godina stabilizacije, ali posle skoro 200.000.000 evra potrošenih na pojačanja Luj van Gal je izgubio pravo na alibi priče. Titula možda i nije imperativ, ali sve ispod četvrtog mesta na tabeli Premijer lige smatralo bi se neuspehom. Srećom po navijače krenulo je dobro. Pobede nad Totenhemom, pa Aston Vilom... Ali Van Gal  nije impresioniran. Štaviše. Kritike tako nisu mimoišle ni 20-godišnjeg Adnana Januzaja, strelca jedinog gola u pobedi na Vila Parku.
"Jeste, postigao je divan gol, ali je takođe mnogo puta izgubio loptu bez ikakve potrebe", kategoričan je Van Gal.

Ista kritika i na račun Memfisa Depaja za koga je ovog leta izdvojio 27.500.000 evra.
"I on je poklanjao loptu. Zato ne stvaramo šanse", daje holandski stručnjak odgovor na probleme u Junajtedovoj igri.

Izabrane vesti

Teške reči naravno ne znače da je Van Gal već precrtao Januazaj (Depaj se se ne dovodi u pitanje). Uostalom i sam igrač je rekao da želi da ostane na Old Trafordu i da se bori za mesto u timu.
"Da, ali mora to i da pokaže na terenu. U svakom aspektu fudbala. Nije sve u golu", kaže Van Gal, sigurno nezadovoljan time što je njegov tim u prve dve ligaške utakmice uputio samo tri šuta u okvir protivničkog gola.

Iako tvrdi drugačije.
"Cilj je samo da pogodiš jednom više od rivala. Ne stvaramo mnogo šansi, ali nedozvoljavamo ni rivali da ih naprave. Na svakoj utakmici smo imali više od protivnika".

Inače, pojedini britanski mediji pišu i da se zakomplikovao posao  oko dovođenja Pedra, pošto krilo Barselone ne gleda blagonaklono na silne Van Galove kritike na račun njegovih zemljaka Viktora Valdeza (na transfer listi) i Davida De Hee (sklonjen iz prvog tima). Pedro se sada premišlja, ukoliko Mančester Siti ne uspe da dovede Kevina De Brujnea mogao bi i da promeni stranu grada.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SuperligaSrbijaPedroLuj van GalFK Crvena zvezdaAdnan Januzaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara