""
""

Vanredna izborna skupština Fudbalskog kluba Borac: Ime kandidata još u magli

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.16. | 16:39

Poslije ostavke Draška Ilića, koja je usvojena na Skupštini 23. novembra prošle godine, očekivalo se da klub već na toj sjednici izabere novo rukovodstvo, ali od toga nije bilo ništa. Umjesto novog rukovodstva izabrana je petočlana Radna grupa iz koje je već poslije nekoliko dana izašao Goran Đukić, a u njoj su ostali Draško Žarić, Oliver Gačić, Milan Granula i Goran Talijan

(preuzeto sa www.glassrpske.com)

Izabrane vesti

Fudbalski klub Borac u petak bi konačno mogao da dobije novu upravu, jer je za taj dan u 18 časova u Trofejnoj sali zakazana vanredna izborna skupština banjalučkog premijerligaša, ali još nije poznato da li će i ko biti kandidat.

Poslije ostavke Draška Ilića, koja je usvojena na Skupštini 23. novembra prošle godine, očekivalo se da klub već na toj sjednici izabere novo rukovodstvo, ali od toga nije bilo ništa. Umjesto novog rukovodstva izabrana je petočlana Radna grupa iz koje je već poslije nekoliko dana izašao Goran Đukić, a u njoj su ostali Draško Žarić, Oliver Gačić, Milan Granula i Goran Talijan.

Njen zadatak je bio da što prije predloži kandidate za mjesto prvog čovjeka kluba, ali to se nije dogodilo, da bi sastanak prije nekoliko dana u Gradskoj upravi Banjaluka sa načelnikom Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinkom Dragojević pokrenuo stvari s mrtve tačke. Pod hitno je zakazana vanredna izborna skupština, ali se još ne zna ko bi mogao biti kandidat za mjesto predsjednika Skupštine, a samim tim i Upravnog odbora kluba.
"Grad Banjaluka želi da pomogne Borcu, ali ne želi da se miješa u izbore na klupskom nivou. Vjerujem da će sjednica biti uspješna i da će "crveno-plavi" konačno dobiti rukovodstvo", naglasio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

I dok sve pristalice "velikana iz Platonove" s nestrpljenjem čekaju petak, po kuloarima se spominje nekoliko imena koji bi mogli biti Ilićevi nasljednici. Po "ukusu" bivšeg predsjednika nezvanično bi bili potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Darko Ljubojević i predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka Dejan Travar. Bivši igrači i veterani kluba imaju svog kandidata, ali ne žele da saopšte ime. Pominje se i ime savjetnika predsjednika Vlade Republike Srpske za ekonomska pitanja Darka Milunovića, a neki čak tvrde da će u fotelju sjesti nekadašnji poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milosava Jakovljević, koja već ima razrađen plan kako Borac postaviti na zdrave noge.

Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu, ali je jasno da Fudbalski klub ima sve manje vremena za egzibicije, jer veoma teška finansijska situacija, ali i nezahvalna pozicija na tabeli ne slute na dobro sportskom kolektivu koji bi 4. jula ove godine trebalo da proslavi 90. rođendan.

Prozivka

Prozivka fudbalera Borca za nastavak sezone prvobitno je bila zakazana za danas, pa je prolongirana za petak, a juče je konačno potvrđeno da će se obaviti u nedjelju u 10 časova.
"Toga dana obaviće se samo prozivka igrača i biće im izložen plan rada. Prvi trening biće u ponedjeljak, a da li ću ja ili neko drugi biti na kormilu, još nije poznato", naglasio je još uvijek aktuelni trener Banjalučana Željko Vranješ, koji je imao dogovor sa bivšom upravom da na mjestu šefa stručnog štaba.

(Tekst i foto: Glas Srpske) 


tagovi

Republika Srpskameđunarodni fudbalEvropaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara