"Skupština Partizana"
"Skupština Partizana"

Vanredna skupština Partizana plan bivših asova: Imaju li dovoljno potpisa?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.15. | 21:31

Rezultatska kriza navela generaciju s početka devedesetih na reakciju, ali...

Skupština PartizanaNezadovoljstvo (pre)čestim rezultatskim kiksevima u Superligi i nezapamćeno rani, a svakako izvesni gubitak titule primorao je bivše asove Partizana na reakciju. Možda i na mobilizaciju. Iza reči nekadašnjeg veziste Đorđa Tomića da bi aktuelnu upravu trebalo smeniti i pre isteka prve od pet godina mandata krije se ideja o sazivanju Vanredne skupštine kluba iz Humske 1.

Prema saznajima MOZZART Sporta, bivši igrači Parnog valjka, poput Đorđa Tomića, Gordana Petrića, Zorana Mirkovića, Nenada Bjekovića juniora, Budimira Vujačića i ostalih koji se, zasad, nisu javno oglašavali o krizi među crno-belima, međusobno se dogovaraju o koracima koji bi doveli do smene vlasti u klubu za koji navijaju i u kojim su ostavili zapažen trag tokom igračkih karijera. Njihova ideja je da se po završetku prvog dela prvenstva, tokom zimske pauze, zakaže Vanredna skupština i na njoj smeni rukovodstvo na čijem je čelu predsednik Zoran Popović, a na čiji rad pomenuti ljudi imaju velike zamerke.

Izabrane vesti

Navodno, Tomić i ekipa u svojim nastojanjima uživaju i podršku Ljubiše Tumbakovića, koji je nedavno podneo ostavku na funkciju potpredsednika, iako je u decembru prošle godine upravo on predložio Zorana Popovića za prvog čoveka kluba i agitivao kod ovih i još nekih asova da se za njega glasa.

Samo, da li Đorđe Tomić i njegove kolege proceduralno mogu da izvedu to što su zamislili?

U ovom trenutku - teško.

Naime, Statut Partizana predviđa održavanja Skupštine kluba jednom u kalendarskoj godini. Taj uslov su crno-beli ispunili 19. jula kad su predstavili finansijski i izveštaj o poslovanju za prva četiri meseca 2015. Shodno članu 34. najvišeg klupskog akta Redovna sedmica Skupštine održava se najmanje jednom godišnje, što dalje znači da Popović u ovom trenutku može, ali ne mora, da sazove još jednu sednicu.

S druge strane, član 35. propisuje da „predsednik kluba može u svako doba sazvati Vanrednu sednicu Skupštine ako to interesi kluba zahtevaju“, zatim „ako to pismeno traže, uz navođenje svrhe i razloga dnevnog reda, Upravni odbor, Nadozrni odbor, generalni direktor ili jedna trećina članova Skupštine“.

Upravo u poslednjoj odrednici je i začkoljica koja sputava Tomića, Tumbakovića i njihove istomišljenike u nameri da sazovu Vanrednu skuptišnu. Najviše klupsko telo Partizana broji 65 delegata i za sazivanje je potrebna jedna trećina, dakle 22 potpisa, što u ovom času nije kota dostižna za bivše asove, jer je u aktuelnom sazivu daleko više onih koji smatraju da bi ova uprava trebalo da ostane. Među njima je i Žarko Zečević, nekadašnji generalni sekretar za koga se veruje da je najzaslužniji za prošlogodišnju promociju Zorana Popovića u aktuelnog predsednika.

Pratite MOZZART na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran PopovićSuperligaSrbijaFK PartizanLjubiša TumbakovićĐorđe Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara