Vardar i Levski lete iz Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.12.18. | 19:19

UEFA nema milosti, ako ne izmire dugovanja do 31. januara, odnosno 28. februara, dva kluba će na dve godine biti isključena iz evrokupova

UEFA nema milosti kada je finansijski fer-plej u pitanju. Pogotovo nema milosti za male i siromašne. Tako nikoga ne treba da čudi današnja vest iz Niona da su skopski Vardar i Levski iz Sofije izbačeni iz Evrope na dve godine! 

Ova odluka stupa odmah na snagu, ali zapravo je uslovna, jer su oba kluba dobila rok da dostave potrebne finansijske knjige i isplate zaostala dugovanja prema bivšim igračima. U tom slučaju biće im omogućeno da igraju evrokupove, pod uslovom da se kvalifikuju, jelte. Makedonci su dobili rok do 31. januara 2019, a Bugari mesec dana više, jer je njihov slučaj lakši. Oba kluba svakako će morati da plate i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 evra. 

Izabrane vesti

Vardar je već mesecima u dosta teškoj situaciji, glavni finansijer napušta klub, a igrači ne primaju plate, pa je veliko pitanje da li će nekadašnji šampion Jugoslavije (UEFA ga zvanično priznala) uspeti da se izvuče. 

Pored ova dva kluba za kršenje finansijskog fer pleja kažnjen je i lisabonski Sporting, ali samo sa 50.000 evra, bez izbacivanja, odnosno uslovnog izbacivanja iz Evrope...


tagovi

UEFALevski Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara