Važan trijumf rukometašica - pala je Poljska

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.11.18. | 19:32

Izabranice Ljubomira Obradovića pobedom započele Evropsko prvenstvo u Francuskoj - 33:26

Dobro je. U prvom poluvremenu nije bilo, ali je drugo pokazalo kako treba da igraju rukometašice Srbije. Izabranice Ljubomira Obradovića pobedom nad Poljskom su započele Evropsko prvenstvo - 33:26.

U teškoj grupi gde su još i Danska i Švedska ovo je veoma bitna pobeda za naše rukometašice i u borbi za prolazak iz grupe. Nije delovalo to dobro u prvih pola sata, ali je kasnije sve počelo da deluje mnogo bolje. Kao da su se naše rukometašice opustile i počele da igraju kako znaju.

Izabrane vesti

Najefikasnija u našim redovima bila je Katarina Krpež Šlezak sa 11 golova, a bilo je vidno da je odbrana delovala mnogo bolje u drugom delu utakmice.

Bekovi su morali da igraju mnogo hrabrije tokom prvog poluvremena, a da je tako bilo onda bi i naši pivoti kao i krila imali mnogo više šansi za napad. U tom delu je Kudlač Gloc vodila Poljakinje i golovima i asistencijama, dok su u našem timu Krpež i Lavko pružile dobru igru i dale četiri, odnosno tri gola. Taj deo igre završen je rezultatom 14:13 za Poljakinje.

Početak drugog poluvremena bila je naznaka da će igra našeg tima biti brža i konkretnija, pa je naš tim poveo s 18:17. Od tog momenta su i Poljakinje počele da više greše, a naše su se uozbiljile i stigle do 22:19, pa do 24:20 i 26:20.

Tada je sve već bilo rešeno... Samo neka igraju kao u drugom poluvremenu i imaće šanse protiv Danske i Švedske. Možemo da konstatujemo da je dobro počelo Evropsko prvenstvo.

Srbija u nedelju od 18 časova igra protiv Švedske.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) - 1. KOLO

GRUPA A (NANT)

Petak

Srbija - Poljska 33:26 (13:14)

Danska - Švedska 30:29 (15:16)

 


tagovi

Katarina KrpežAndrea LekićDragana Cvijić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara