""
""

Veče kada je Kajl Korver stao na broju 127! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.03.14. | 08:45

Pero Antić za 16 minuta ubacio deset poena i zabeležio četiri skoka, Nemanja Nedović ponovo nije bio u timu, Bruklin prvi put pozitivan ove sezone. Bradonja Harden uništava sve pred sobom, Al Džeferson razbio ritam očajnih Pejsersa. Žoakim Noa upisao svoj šesti tripl-dabl u sezoni

Rakete nastavljaju da pucaju visoko! Čak 13. pobeda u poslednjih 15 mečeva za tim iz Hjustona i još jedna simultanka Džejmsa Hardena za muke nemoćnog Orlanda – 101:89. Najpoznatiji bradonja NBA lige još jednom je potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi, a sa 31 poenom, odnosno čak 25 u drugom poluvremenu uspeo je da podigne tim iz nešto lošijeg početka utakmice i donese novu pobedu.

Ipak, u centru pažnje bio je Dvajt Hauard, koji je odigrao svoj prvi meč u Orlandu kao član Hjustona. Gorostasni centar je klubu za koji je odigrao prvih osam sezona u NBA ubacio 19 poena i tome dodao 13 skokova.

Izabrane vesti

Posle pet mečeva pauze zbog problema sa kolenom, u igru se vratio Aron Aflalo, koji je bio najbolji strelac Medžika sa 18 poena, do su Vučević i Harkls ubacili po 15.

Košarkaši Portlanda ubedljivo su savladali Atlantu rezultatom 102:78 i tako nastavili svoj teror na Zapadu. Trejlblejzersi su do velike pobede došli zahvaljujući činjenici da su imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a među njima najbolji je bio Nikolas Batum sa 14 poena i 18 uhvaćenih lopti. Ipak, ono što će ovu utakmicu učiniti posebnom jeste podatak da je bek šuter Atlante Kajl Korver prekinuo svoj rekordni niz ubačenih trojki u uzastopnim utakmicama, a aktuelna brojka je 127!

Korver je odavno "prešišao" Dana Baroša, koji je u periodu od 1994. do 1996. godine imao 89 uzastopnih utakmica sa ubačenim šutevima sa distance, a u susretu sa Blejzersima imao je očajnih 0/5.

Portland je tako upisao šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica, dok su Houksi upisali četvrti uzastopni poraz, odnosno 12. u 13 mečeva.

Pored Batuma, Blejzerse su predvodili Vilijams sa 15, Lilard i Lopez su dodali po 12, a Oldridž i Metjuz po deset poena. Na drugoj strani rezervista Martin imao je 16 poena, a Antić i Tig po deset.

Prva zvezda Šarlota Al Džeferson uništio je Indijanu u neočekivanom trijumfu rezultatom 109:87 i tako nastavio da beleži izuzetno visoke brojke na Istoku. Naime, Džeferson je jedini igrač Istočne Konferencije koji beleži prosečno po minimum 20 poena i deset skokova, što je zaista neverovatno. U susretu sa usporenim Pejsersima on je ubacio 34 poena, uz šut iz igre 16/25 i osam skokova, čime je Indijana doživela tek 14. poraz u sezoni.

S druge strane, Bobketsi su tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Koliko su izabranici Frenka Vogela loše igral u noći između srede i četvrtka govori i činjenica da su u prvoj četvrtini ubacili svega osam poena (?!), što je treći najgori rezultat u istoriji franšize. Gosti iz Šarlota imali su čak 28 poena u tom trenutku, pa je već tada bilo jasno šta se sprema. Ovo je bila 14. utakmica ove sezone da Pejsersi dozvoljavaju protivniku da ubaci 100 i više poena...

Kemba Voker je meč završio sa 19 poena i devet asistencija, dok je Kris Daglas-Roberts dodao 12. U ekipi Indijane Tarner je imao 22 poena, Hil 17, a Stivenson 12.

Njujork je, predvođen Karmelom Entonijem, savladao Minesotu sa 118:106.

Popularni Melo bio je najefikasniji akter utakmice sa 33 koša, a usput je pet puta bio najviši u skoku i ostvario isti broj asistencija.

U redovima tima iz Mineapolisa najbolji utisak ostavili su Kevin Lav i bivši centar Partizana Nikola Peković.

Lav je, uz 19 koševa, imao i osam skokova, dok je Pekovićev učinak na kraju utakmice iznosio 17 poena i šest uhvaćenih lopti.

Niksi su tako prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza, dok Vukovima plasman u plej-of visi u vazduhu.

NBA - REZULTATI:

Šarlot – Indijana 109:87
Orlando – Hjuston 89:101
Vašington – Juta 104:91
Boston – Golden Stejt 88:108
Bruklin – Memfis 103:94
Detroit – Čikago 94:105
Milvoki – Sakramento 102:116
Minesota – Njujork 106:118
Denver – Dalas 115:110
Portland – Atlanta 102:78

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikolas BatumŽoakim NoaIndijana PejsersNBA ligaHjuston RoketsDžejms HardenAl Džeferson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara