"Beg iz minus faze: Selektor Ćurčić i puleni"
"Beg iz minus faze: Selektor Ćurčić i puleni"

Večeras u Novom Sadu Srbija igra za prvi bod!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 11:49

A prošlo je već pet kola...

Beg iz minus faze: Selektor Ćurčić i puleni

Možda će pobeda nad Jermenijom u večerašnjem meču u Novom Sadu (20.45, RTS) da izbriše bodovni minus Orlova (trenutno imamo -2) na tabeli grupe I, ali nikako neće izbrisati očajan utisak koji su srpski reprezentativci ostavili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izabrane vesti

Srbija je reprezentacija bez podrške publike (zbog suspenzije i ovaj meč igra se pred praznim tribinama), ali i da nismo kažnjeni, realno bi retko ko došao da gleda selekciju koja ne liči na ozbiljan tim. Više se niko i ne plaši izabranika Radovana Ćurčića, a da bi se ta slika promenila i bar za sledeće kvalifikacije povratio neki kredibilitet, potrebna nam je pobeda večeras. Ali, i u utakmicama koje slede...

MOZZART KVOTE: (1,45) Srbija (4.30) Jermenija (7,75)

Ništa danas nije lako, pa ni pobediti Jermeniju, koja je slabija od našeg tima napapiru. Ali, taj papir trpi sve, a to smo videli na početku kvalifikacija kada su nam večerašnji rivali otkinuli bod u Jerevanu (1:1). 

Dužni su nam, a to zna i selektor Radovan Ćurčić, čiji tim, eto tek u šestom kolu igra za prvi bod u kvalifikacijama.
“Prethodnih dana pričali smo u Savezu o ambicijama u finišu. Za nas su ove kvalifikacije završene, ali ćemo iskoristiti ovaj period da stvorimo tim koji će moći da se takmiči ravnopravno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Rezultat nam je primaran, odnosno tri boda protiv Jermenije. Pružiću priliku nekim novim igračima, ali ne da bih zadovoljio javnost, nego jer verujem da su tu priliku zaslužili. Mislim da mogu da naprave razliku i da nam donesu rezulta tu budućnosti”, smatra kormilar nacionalnog tima. 

Kapiten posrnulih Orlova Branislav Ivanović smatra da je ovo bitna utakmica.
“Nismo zaslužili da imamo minus dva boda i da budemo poslednji u grupi. S druge strane samo mi možemo da promenimo tu situaciju. Znamo kvalitet Jermenije, to je ozbiljniji tim nego onaj protiv koga smo igrali u Jerevanu. Moramo da se skoncentrišemo, a s pobedom i dobrom igrom obezbedićemo sebi mir”, poručuje defanzivac Čelsija.

Očekuje se da reprezentacija Srbije večeras nastupi u sastavu: Stojković - Ivanović, Tomović, Spajić, Kolarov - Matić, Gudelj - Kostić, Ljajić, Tadić - Mitrović.

Pravdu na “Karađorđu” deliće češka sudijska trojka predvođena arbitrom Miroslavom Zelenikom.

(FOTO:  Star Sport)    


tagovi

SrbijaRadovan ĆurčićkvalifikacijeJermenijaEvropaBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara