""
""

Večni (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.16. | 22:02

Crveno-beli proslavili 25 godina od titule u Bariju

U prelepom ambijentu Centra Sava Crvena zvezda je proslavila večeras 25. godišnjicu osvajanja evropske fudbalske krune. Svečanoj akademiji povodom istorijskog uspeha i titule šampiona Evrope iz Barija prisustvovale su legende crveno-belih, igrači šampionske generacije, ali i svi oni kojima je Zvezda u srcu.

Izabrane vesti

Nisu došli svi članovi tima koji je Ljupko Petrović maestralno vodio na krov Evrope u finalu sa Olimpikom iz Marselja, ali su asovi poput Savićevića, Belodedića, Binića, Najdoskog i Stojanovića svakako dali svoj pečat ovom zvezdaškom događaju.

Navijači su zaposeli gornji balkon, a nakon što je prikazan svečani film posvećen generaciji iz Barija i Diki Stojanoviću simbolično ponovo uručen pehar šampiona Evropa, dvoranom je odjekivala dobro poznata pesma: "Da se Marakani vrate slavni dani..."

Dejan Savićević evocirao je uspomene na meč iz Barija i vrelu majski noć na San Nikoli.
„To je bila najvažnija utakmica u istoriji bivše Jugoslavije. Partizan je bio finalista 1966. izgubio je sa 2:1, a nama se ukazala prilika. Nismo odigrali kako znamo zbog prisitska javnosti, kako sportske tako i državne… Uspeli smo na penale da osvojimo trofej koji je Zvezda svojom tradicijom zaslužila. Sigurno mi je drago što smo se sakupili večeras, ali mi je i žao što nema dosta igrača koji nisu mogli da dođu zbog obaveza", istakao je Dejo.

Još jedno drago lice stiglo je u Beograd da proslavi Zvezdin uspeh. Miodrag Belodedić je takođe uživao.
„Imali smo Diku na golu, a prvi zadatak je bio da sačuvamo gol. Ovo drugo je bilo lako kako je govorio Ljupko Petrović. Penal kao penal, igrao sam hladnokrvno, nisam imao problema. Najdovski se borio, ja sakupljao lopte. Tako je bilo. Lepo je videti sve bivše i sadašnje igrače Zvezde, samo što ne bi bilo loše da se viđamo češće. Steaua svake godine slavi evropsku titulu, a Zvezda na svakih pet", poručio je Belodedić.

(FOTO: Star Sport, mozzartsport)


tagovi

SuperligaMiodrag BelodedićIlija NajdoskiDejan SavićevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara