"Toto Di Natale"
"Toto Di Natale"

Veleobrt: Di Natale ostaje u Seriji A!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.16. | 16:12

Ali ne u Udinezeu

Toto Di NataleFriuli u suzama. Antonio Di Natale potvrdio je da će na kraju sezone otići iz Udinezea, ali je najavio ostanak u Seriji A i napad na učinak legendarnog Đuzepea Meace, koji je u italijanskom prvenstvu postigao 216 golova.

Di Natale je trenutno na koti 208, a očigledno da je shvatio da će ovih osam pre postići u nekom drugom klubu, pa je iznenadio navijače koji su znali da njihov ljubimac ide iz Udina, ali su mislili da će karijeru nastaviti u nekom od američkih klubova.

Izabrane vesti

Međutim...
"Neću da stanem. Još imam šta da ponudim i pokušaću da stignem Meacu", kategoričan je Di Natale.

Inače, više golova od Meace postigli su još Silvio Piola (274), Frančesko Toti (247) i Gunar Nordal (225), dok je na tih 216 pogodaka stao i Hoze Alfatini. Odmah iza su Di Natale, pa Roberto Bađo, Kurt Hamrin, Đuzepe Sinjori, Del Pjero, Đilardino, Batistuta...

Svi oni, međutim, u Udinama nemaju taj status božanstva kakav se pridaje Di Nataleu, koji je za Zabere odigrao 439 utakmica i sve skupa postigao 226 golova. I ono što je najbitnije - odbio konkretnu ponudu Juventusa samo zarad Udinezea.

Međutim, u poslednja dva meseca nije igrao zbog povrede, pa se sada samo nada da će se vratiti za meč sa Karpijem, koji bi mu bio poslednji na Friuliju tokom 12 sezona u dresu Udinezea.
"Moja karijera je vredna filma. Ako odem, otići ću uzdignute glave. Dao sam sve od sebe, ponosan sam što sam toliko dugo nosio ovaj dres. Bilo je ovo najlepših 12 godina u mom životu. Posle toga - videćemo. Sada je važan samo Udineze. Važniji od svega. I od Tota".

(FOTO: Action Images)


tagovi

UdinezeSerija AItalijaEvropaAntonio di Natale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara