""
""

Velika noć za Megu: 3x3! Niksi birali Jaramaza!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.17. | 08:00

Dobro prošli i Vlatko Čančar i Alfa Kaba

Istorija se ponavlja za Mega Bekaks - ponovo!

Izabrane vesti

Drugu godinu zaredom, a treću ukupno ekipa iz Sremske Mitrovice podarila je NBA draftu trojicu svojih najsjajnijih bisera iz aktuelne generacije i tako nastavila neverovatan niz, kakav nije viđen u ovom delu Evrope. 

Možda i najtalentovaniji srpski plejmejker trenutno Ognjen Jaramaz biran je kao 58. pik od strane Njujork Niksa! Kandidat za nacionalni dres Srbije u seniorskoj i univerzitetskoj kategoriji se i nalazi u Njujorku, gde se po završetku sezone u MOZZART Superligi obreo kako bi dodatno radio na sebi.

Iz redova Mege najbolje je prošao Vlatko Čančar. Talentovanog Slovenca birao je Denver sa 49. pozicije dok je poslednji, 60. pik na Draftu bio Alfa Kaba. Njega je uzela Atlanta!

Što se Mege tiče, ovo je bilo još jedno fantastično izdanje na NBA Draftu. Podsetimo, prvi triling Meginih igrača izabran je 2014. godine, kada su na najveću košarkašku lutriju na planeti izašli Nikola Jokić, sada prva zvezda Denver Nagetsa, te Vasilije Micić (Filadelfija) i Nemanja Dangubić (iz Filadelfije trejdovan u San Antonio). Posle godine pauze, Mega je dobila novi trojac na NBA draftu - Timoti Luvavu je otišao u Filadelfiju kao 24. pik, nedugo zatim Los Anđeles Lejkersi birali su Ivicu Zupca kao 32. pika, dok je donedavni kapiten Rade Zagorac izabran kao 35. pik od strane Bostona, ali je odmah trejadovan u Memfis. Gde bi uskoro trebalo da potpiše prvi NBA ugovor u karijeri.

Mega Bemaks je ponovo izašao kao pobednik. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Alfa KabaAtlanta HoksDenver NagetsDžona BoldenJadranska ligaMega LeksNBA ligaNjujork NiksOgnjen JaramazVlatko Čančar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara