"Benfikine zlatne koke: Gomes, Guedes i Grimaldo"
"Benfikine zlatne koke: Gomes, Guedes i Grimaldo"

Velikani se otimaju za Benfikin triling G-G-G! Pep viđen na Lužu, Bajern slao ceo tim skauta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.16. | 18:55

Lisabon pod opsadnim stanjem

Benfikine zlatne koke: Gomes, Guedes i Grimaldo

Već dugi niz godina Benfika ima ugled velikog rasadnika najvećih fudbalskih talenata, zbog kojih evropski velikani izdvajaju ogromne sume novca kako bi ih kasnije pretvorili u igrače svetske klase. 

Izabrane vesti

Uprkos brojnim prodajama poslednjih sezona aktuelni šampion Portugalije ni ove godine nije u deficitu sa kvalitetnim, mladim igračima koji naširoko privlače pažnju. 

To potvrđuju i pisanja portugalskih medija, gde se naveliko pominje interesovanje najvećih evropskih klubova za Benfikine „zlatnih koka“. Precizno, triling G-G-G, Aleks Grimaldo, Goncalo Guedes, Žoze Gomes.

Tako je Pep Gvardiola lično dolazio na Luž u ponedeljak kako bi posmatrao derbi između Benfike i Brage, a konkretno na skeneru je bio talentovani levi bek Aleks Grimaldo (21), javlja A Bola

U pitanju je momak koga Pep odlično poznaje još iz dana kada su zajedno bili u Barseloni - Gvardiola kao trener, a Grimaldo u drugom timu Barse. Ipak, putevi su im se kasnije razišli, Gvardiola je otišao u Bajern, a Grimalda su proglasili za tehnički višak, pa je početkom januara preseljen u Lisabon za samo 1.500.000 evra.

S obzirom na partije koje je Grimaldo pružao dosad niko u Portugaliji nije siguran kako je Benfika dobila beka ozbiljnih kvaliteta za tako malu sumu novca. Inače, Gvardiola je meč posmatrao u društvu Aleksovog brata i agenta Perea, a sve se više može čuti da je katalonski stručnjak bio zadovoljan onim što je mogao da vidi. Grimaldo je na terenu proveo svih 90 minuta. 

Što se tiče Guedesea (20) i supertalentovanog Gomesa (17), Bajern je takođe u ponedeljak poslao kompletnu izvidnicu skauta koji su u tefter imali šta da ubeleže, piše O Žogo. Dvojac napadača je poslednjih 12 minuta meča odigrao zajedno, a Guedes je čak bio i asistent kod prvog gola na meču. 

Svi portugalski mediji napominju da Benfiku čeka ogromna zarada u slučaju prodaje ovog trilinga. 

(FOTO: Action Images, Printscreen)


tagovi

Žoze GomesPremijer ligaPortugalNemackaMančester SitiGoncalo GuedesEvropaEngleskaBenfikaBajern MinhenAleks Grimaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara