""
""

Veliki preokret: Rajan Tompson je bivši

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.15. | 21:58

Previše momenata u kojim je Tompson bio nesiguran sa loptom, prevelika ukočenost u igri i manjak hrabrosti doprineli su tome da 27. kredit bude i poslednji koji će Amerikanac "ispucati" u crveno-belom dresu

Utakmica protiv Tajfuna u Celju bila je poslednja koju je Rajan Tompson odigrao u dresu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Uprkos tome što je bilo želje da se američkom šuteru ukaže još jedna prilika, nekadašnji igrač Bamberga je i poslednji kredit potrošio u susretu u kojem je ubacio samo dva poena za devet minuta (oba sa penala), dok je celo drugo poluvreme proveo na klupi. Jednostavno, previše momenata u kojim je Tompson bio nesiguran sa loptom, prevelika ukočenost u igri i manjak hrabrosti doprineli su tome da 27. kredit bude i poslednji koji će Amerikanac "ispucati" u crveno-belom dresu. 

Posle utakmice u Sloveniji Tompson se praktično pozdravio od saigrača, a do ozvaničenja sporazumnog raskida saradnje došlo je pošto se, kao i u slučaju sa Mekelom i Skorcanitisom, otvorila mogućnost da klub uštedi određeni novac i tako spasi ono što se spasiti može. 

Upravu i stručni štab Crvene zvezde sada čeka jedna burna noć i još stresniji dan, pošto je ponedeljak poslednji termin za dodatnu prijavu igrača za Evroligu. U ovom trenutku klub traži određena rešenja, ali kao što je već navedeno, neće se dovoditi pojačanje po svaku cenu. Ako bi se dogodilo da rešenja koja se nude ne budu mogla da ispune zacrtane ciljeve, ili budu postavljala velike finansijske zahteve, ostavlja se i mogućnost da Zvezda zaista i ne dovede nikog, bar za prvi deo Top 16 faze. 

O tome ko bi mogao da zameni Tompsona dosta se spekuliše. Opcija da Tompson ode u Trabzon, a da na njegovo mesto stigne Tarens Kinzi, koji je nedavno raskinuo saradnju sa istoimenim turskim klubom trenutno je u povoju. Ali, miljenik navijača Partizana samo je jedna od opcija. Ne i jedina. 

S druge strane, novu pridošlicu u liku Vasilija Micića u ponedeljak čekaju testovi i potpisivanje ugovora, a u srpskoj javnosti podigla se velika prašina oko uslova koje će srpski plejmejker potpisati. Tačnije, koju će vrstu ugovora dobiti, s obzirom da iz Nemačke stižu najave da je u pitanju pozajmica do kraja sezone, dok prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović nije takvog mišljenja.

Tompson je svojim odlaskom podvukao crtu na prelazni rok u kojem je Crvena zvezda izabrala pogrešna rešenja. Jedan od najboljih šutera nemačkog prvenstva nije potvrdio renome koji ga je pratio, a brojke takođe nisu išle u njegov prilog. Tek nešto više od četiri prosečno ubačena poena u Jadranskoj ligi, odnosno pet u svojih prvih deset mečeva u Evroligi jednostavno nije ono što je Crvena zvezda tražila. A tražila je nekog ko će odmeniti Čarlsa Dženkinsa na parketu i podići lestvicu na jedan viši nivo. 

On je sve svoje šanse prokockao, a poverenje koje nije dobio nijedan stranac u istoriji Crvene zvezde nije umeo da pretoči u energiju da napravi velike stvari. 

Nije bilo suđeno. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaRajan TompsonJadranska ligaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara