"Sabo i Kurćubić na ključnim mestima novog projekta"
"Sabo i Kurćubić na ključnim mestima novog projekta"

Veliki projekat na severu Bačke: U Topoli stadion od 9.500.000 evra! Sabo direktor, Peca trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.17. | 13:19

Mađari dali ozbiljan novac za trećeligaša

Sabo i Kurćubić na ključnim mestima novog projektaSpartak Ždrepčeva krv je već godinama stabilan superligaš, OFK Bačka iz Bačke Palanke je preživela prvu godinu u elitnom rangu, a još  jedan klub sa teritorije Bačke sprema se da napravi pravi bum na fudbalskoj mapi Srbije. I to zahvaljujući  ulaganju iz - Mađarske!

Reč je o TSC-u iz Bačke Topole. Topolski sportski klub, koji je kroz istoriju menjao imena (JAK, Egizeg, AIK, Bajša, FK Bačka Topola), trenutno se takmiči u Srpskoj ligi „Vojvodina“, dva kola pre kraja nema šanse se se domogne višeg ranga, ali je za razliku od ustaljenog principa rukovođenja u ovdašnjem fudbalu - čelnici žele najpre rezultat, a onda sve ostalo - rešio da krene prirodnijim putem. Da najpri napravi osnovu, infrastrukturu i na toj bazi kreira rezultate koji bi mu značili u budućnosti.

Izabrane vesti

TSC u tom projektu ima ozbiljnog saveznika. Fudbalski savez Mađarske je početkom godine obelodanio ideju koja ima za cilj igradnju stadiona u Bačkoj Topoli. I ne samo stadiona, već Fudbalske akademije, sa svim pratećim sadržajima, po evropskim standardima. Mađari su donaciju namenili ovom klubu, procenivši da će u njemu moći da treniraju i da se razvijaju talenti koje bi kasnije mogli da vrbuju u svoje reprezentativne selekcije.
Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala“,  pričao je ne tako davno Janoš Žemberi, lokalni privrednik, nekada član Upravnog odbora Partizana, sada deo Izvršnog odbora FSS i vlasnik kompanije „SAT-TRAKT“, generalnog sponzora TSC Bačka Topola.

KurćubićU Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. U planu je izgfradnja četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

To su sve planovi za budućnost u kojoj bi Bačka Topola možda mogla da dobije superligaša i da dodatno animira tamošnje talente. Za početak, klub je postavljen na zdrave noge i već za sledeću sezonu spremaju se veliki planovi. S tim u vezi, klub će u sredu promovisati nove ljude u spotskom sektoru. Za sportskog direktora izabran je Zoltan Sabo, dok će novi trener biti Petar Kurćubić.

Sabo ima 45 godina i po okončanju igračke karijere (Hajduk Kula, Vojvodina, Partizan, Južna Koreja, Japan, Mađarska, Grčka), bio je trener u somborskom Radničkom, kulskom Hajduku, Donjem Sremu, Proleteru iz Novog Sada i Jagodini.

Peca Kurćubić je dugogodišnji poznavalac prilika u srpskom, posebno vojvođanskom fudbalu, pošto je trenirao ČSK iz Čelareva, Maldosti iz Apatina, kulski Hajduk, Novi Sad, subotički Spartak, Banat iz Zrenjanina, Novi Pazar, a poslednji angažman uimao je u banjalulčkom Borcu.

Planove TSC-a iz Bačke Topole u sredu će detaljno predstaviti predsednik kluba Sabolč Palađi.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoltan SaboSrbijaPetar Kurćubić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara