"Velbekov gol za 2:0"
"Velbekov gol za 2:0"

Venger je to čekao 13 godina: Murinjo je konačno pao! Arsenal dobio derbi za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 18:46

Na Emiratima - 2:0

Velbekov gol za 2:0Ako već ne može do titule, bar da uzme skalp Žozeu Murinju. Decenijskom neprijateju. Nema ništa lepše za Arsena Vengera koji je jednim udarcem „ubio“ dve muve. Zadao je udarac u bradu treneru Mančester junajteda, još je važnije da je svoj tim ostavio, makar teoretski, u trci za četvrtim mestom koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Arsenal je u velikom derbiju 36. kola Premijer lige tukao Crvene đavole - 2:0.

Za kraj jednog dva velika niza. Prvi: sve do danas, Murinjo nije znao za prvenstveni poraz od Tobdžija. Bilo da je vodio Čelsi ili Mančester od 2004. Slavio je sedam, pet puta izvukao nerešeno, videlo se po postavci da ide na još jedan remi, jer mu je prioritet Liga Evrope, preko koje direktno može u elitnu kup, ali je pao na kolena. Drugi: 25 mečeva niko nije primorao njegov tim na kapitulaciju. Neko je morao.

Izabrane vesti

Arsen Venger!

Presuda je pala na početku drugog poluvremena. U razmaku od samo tri minuta. Taman što je, posle ne toliko atraktivnog prvog dela, domaćin pritisnuo, to mu se i isplatilo. Najpre je Granit Džaka opalio sa 25 metara i uz pomoć Andera Erere (lopta je Španca pogodila u leđa i promenila smer) savladao Davida de Heu, da bi u prvom narednom opasnom napadu Okslejd Čembrlejn centrirao, a Dani Velbek zategao glavom iz sve snage pod prečku za vođstvo od kojeg se gosti nisu oporavili.

Apsolutno zasluženo slavlje Tobdžija, jer su od starta utakmice stavile do znanja da ih zanimaju tri boda. Pokušavali su Aleksis Sančez i Mesut Ozil, pretio je i Naćo Monreal, ali je De Hea sve nalete odbijao, dok je na suprotnoj strani Petr Čeh povremeno morao da spasava stvar posle nimalo bezazlenih ataka Marijsala i Runija.

A onda je Džaka dao četvrti gol otkako je stigao u Arsenal (treći van kaznenog prostotra), da bi Čembrlejn pokazao da izrasta u sve boljeg pleja, jer je namestio već sedmi gol u ovosezonskoj Premijer ligi, a toliko nije imao zbirno u minulih pet. Za Velbeka, koji je i te kako motivisan da pokaže da je bio nepravedno zapostavljen u Junajtedu, jer je tri puta tresao mrežu svog bivšeg kluba na isto toliko utakmica.

PREMIJER LIGA, 36. kolo:

Petak:

Vest Hem - Totenhem 1:0 (0:0)
/Lansini 65/

Subota:

Mančester Siti - Kristal Palas 5:0 (1:0)
/Silva 2, Kompani 49, De Brujne 59, Sterling 82, Otamendi 90+3/

Bornmut - Stouk 2:2 (0:1)
/Stanislas 62, Šoukros 81ag - Muse 33ag, Diuf 73/

Barnli - VBA 2:2 (0:0)
/Vouks 56, 86 - Rondon 66, Doson 78/

Hal- Sanderlend 0:2 (0:0)
/Džouns 69, Defo 90+2/

Lester - Votford 3:0 (1:0)
/Ndidi 38, Marez 58, Olbrajton 90+3/

Svonsi - Everton 1:0 (1:0)
/Ljorente 29/

Nedelja:

Liverpul - Sautempton 0:0

Arsenal - Mančester Junajted 2:0 (0:0)
/Džaka 54, Velbek 57/

Ponedeljak:

21.00 Čelsi - Midlzbro

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Arsen VengerArsenalDeni VelbekEngleskaEvropaGranit DžakaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara