""
""

Venger odgovorio kritičarima: Prozivajte nas u maju, a ne posle svakog kola!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.12.14. | 10:28

„Razumem da su negativne emocije sve jače, ali pustite nas da povratimo stabilnost u defanzivi i na kraju sezone videćemo gde smo’’, poručio je menadžer Tobdžija.

 

Izabrane vesti

Arsenal ni ove sezone ne izgleda kao tim koji može da konkuriše za titulu, a ukoliko nastave da igraju onako kako su to činili prethodnih nedelja neće biti iznenađenje ukoliko im izmakne i jedno od prva četiri mesta koja vode u Ligu šampiona. U poslednjih pet kola tim iz Severnog Londona je čak tri puta poražen, dok je nezadovoljstvo navijača i javnosti eskaliralo nakon subotnjeg poraza od Stouka (2:3). No, Arsen Venger ne paniči i francuski stručnjak poručio je svima koji kritikuju njega i ekipu da to ostave za maj kada se budu svodili računi u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Stouk koji ne važi za preterano efikasan tim uspeo je da čak tri puta matira Damjana Martineza u prvom poluvremenu što je izazvalo pregršt kritika na račun Arsenalove odbrane. Slavni Geri Lineker stao je u odbranu Arsena Vengera osudivši navijače za elementarno nepoštovanje svog menadžera, dok je dugogodišnji trener Tobdžija prilično mirno prihvatio oštre kritike priznavši da je njegov tim ispao iz forme.

Ne, nije me to naročito pogodilo. Bavimo se fudbalom profesionalno i moramo se nositi s tim, jer je to deo posla. Ne možete uvek tražiti izgovore. Pali smo i svi to vide i osećaju. Moramo snažno odgovoriti. Ne može vam niko garantovati da će na svakom meču ostati neporažen, a i Stouk je u stanju da pobedi mnoge ekipe. Treba biti i realan’’, izjavio je Venger.

Međutim, Francuz je poručio i da ne želi kritike na račun svog tima svake nedelje, već da bi oni koji smatraju da nešto u Arsenalu ne valja trebalo da sačekaju kraj sezone.
Važan je način na koji ćemo odgovoriti posle ovakvog poraza. Svi smo razočarani rezultatom, ali Premijer liga je izuzetno teška i želimo da nas osuđuju na kraju sezone ako to zaslužimo. Hoćemo da nas tada ocene, a ne posle svakog meča. Razumem da su negativne emocije sve jače, ali pustite nas da povratimo stabilnost u defanzivi i na kraju sezone videćemo gde smo, dodao je iskusni strateg.

Londonski klub je šestoplasiran u Premijer ligi, dok u Ligi šampiona Vengerovi momci daleko bolje stoje i uoči večerašnjeg meča protiv Galatasaraja u Istanbulu već su obezbedili plasman u nokaut-fazu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Arsen VengerArsenalEngleskaEvropaGeri LinekerPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara