"Verati"
"Verati"

Verati o Dijegu Kosti, Makeleleu, magičnom Lesteru i svom dugačkom jeziku

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.16. | 15:06

"To je prelepa fudbalska priča. A ujedno imaju i Italijana za trenera. Tu svako svakome pomaže, svi se žrtvuju. Ne prestaju da trče. Nadam se da će biti nagrađeni za sve. Njihov sam navijač i nadam se da Ranijeri može do titule", oduševljen je igrama Lisica fudbaler Pari Sen Žermena

VeratiDobio je Pari Sen Žermen prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija sa 2:1, ali ga sada čeka težak revanš. Jedan od najboljih fudbalera PSŽ-a Marko Verati ističe da njegov tim treba da ima što veći posed lopte, da igra svoju igru i da se čuva Dijega Koste. Takođe, u opširnom intervjuu koji prenosi Gardijan, on je govorio o Klodu Makeleleu, bajci zvanoj Lester, kao i o svom žustrom temperamentu i oštrom jeziku.

Za najbrutalnijeg igrača Čelsija bez mnogo razmišljanja bira upravo Dijega Kostu.
"Uvek navijam za fudbal prepun zabave, a imati lika u ekipi poput Koste je uvek dobra stvar. Uvek koristi neke trikove i smicalice da bi došao do pobede, ali ga poznajem, on je dobar momak koji se transformiše kada izađe na teren", ističe Verati.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE KVOTE ZA MEČ ČELSI - PSŽ

Njegov tim će se suprotstaviti premijerligašu, a Verati ne krije da je zaljublejnik fudbala na Ostrvu, pa čak i da ima svog favorita u borbi za titulu.
"Premijer liga je sjajna i stalno je pratim. Ova sezona je čudna jer nema tima koji može da ostavi sve za sobom. Lester me je fascinirao. To je prelepa fudbalska priča. A ujedno imaju i Italijana za trenera. Tu svako svakome pomaže, svi se žrtvuju. Ne prestaju da trče. Nadam se da će biti nagrađeni za sve. Njihov sam navijač i nadam se da Ranijeri može do titule", kaže Verati.

Mnogi su oduševljeni načinom na koji se mladi Italijan kreće po terenu i pokriva prostor, a on ističe da je za to, pored Andree Pirla, zaslužan i Klod Makelele.
"Bio sam veoma mlad kada sam došao u PSŽ i kada mi je Makelele, koji je tada bio pomoćnik Karla Ančelotija, dao mnogo saveta i pazio na moj razvoj. Imali smo naviku da sami idemo na teren i simuliramo mnoge situacijie koje se događaju u igri i razmatramo moguće opcije u tim momentima - šta treba uraditi, a šta ne. On je pravi maestro", rekao je Verati.

Stigao je i da ispolji dozu samokritičnosti, a on se prevashodno odnosi na prigovore i rasprave sa sudijama. Prošle sezone je dobio 18 kartona u svim takmičenjima.
"Sve sam stariji i trudim se učim. Kartoni koje sam ranije redovno dobijao su bili bespotrebni, pa sam naučio da držim jezik za zubima i da ih više ne dobijam. To je odlična stvar za mene pošto sam zbog toga propustio mnogo utakmica. Takođe, naučio sam francuski jezik pa mogu bolje da se izrazim. Cenim da su ranije sudije mislile da ih napadam zato što me nisu dobro razumele", istakao je Verati.

Priliku da pokaže šta zna i koliko može da se kontroliše imaće u sredu od 20.45 na Stamford bridžu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPari Sen Žermenmeđunarodni fudbalMarko VeratiKlod MakeleleFrancuskaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara