Vestbruk i Džordž pometlali grogiranog šampiona, Klivlend ispustio plus 21, Filadelfija i dalje slavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.18. | 08:33

Siksersi zadržali mesto koje vodi u plej-of

Šampion je pao u svojoj kući, a čast da mu uzme meru imala je Oklahoma, koja je predvođena strašnim tandemom Rasel Vestbruk - Pol Džordž samlela Golden Stejt u Orakl areni sa 125:105.

Gostujući Tander je vodio maltene od prvog sudijskog podbacivanja, a Vestbruk i Džordž baš nisu imali milosti prema ekipi Stiva Kera. Valjda je Oklahomi i dodatni motiv bio taj što retko pobeđuje u Ouklendu.

Izabrane vesti

Voriorsima ovo nije bilo veče. Nekako su se još držali u prvoj četvrtini, ali je u nastavku utakmice gostujuća ekipa konstantno imala dvocifrenu prednost. Da nije bilo Kevina Duranta poraz Golden Stejta verovatno bi bio i ubedljiviji, pošto Stef Kari i Klej Tompson nisu bili šuterski raspoloženi.

Pol Džordž je utakmicu završio sa 38 poena, šest ukradenih lopti i pet skokova, a Vestbruk je zabeležeio 34 poena, odnosno  po devet skokova i asistencija.

Kod Voriorsa je Durent ubacio 33 poena, uz šest skokova, Kari je postigao 21 poen i upisao po pet skokova i asistencija, dok je Tompson imao 12 poena.

Ekipa Stiva Kera je ostala na prvom mestu Zapadnoj konferenciji, ali joj je ovo bio drugi uzastopni poraz jer je prethodno izgubila i od Denvera.

Klivlend Kavalirsi nastavljaju da igraju po sistemu toplo-hladno, a na gostovanju kod Orlando Medžika doživeli su ubedljiv poraz - 116:98, treći u poslednje četiri utakmice.

Lebronu Džejmsu i drugovima nije bilo dovoljno ni to što su u jednom trenutku u drugoj četvrtini imali prednost od 21 poena, jer se Orlando potpuno razigrao u nastavku utakmice i zasluženo došao do preokreta.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Džonatan Simons sa 34 poena i sedam skokova, Evan Furnije je dodao 19 poena i šest skokova, a Mario Hezonja zabeležio je 10 poena i šest skokova.

Lebron Džejms je utakmicu završio sa 25 poena, deset skokova i pet asistencija, dok su trojica košarkaša postigla po 12 poena. To su bili Tristan Tompson, koji je imao i devet skokova, Džej Ar Smit i Džef Grin.

Klivlend od druge deonice nije mogao da računa na trenera Tajrona Lua koji je zbog bolesti, još nije saopšteno koje, morao da ode u svlačionicu.

Filadelfija još slavi titulu Iglsa u Superboulu, a ta atmosfera prenele sa i u halu Siksersa koji su pobedili Vašingtong sa 115:102 i ostali na osmoj poziciji Istorka koja vodi u plej-of.

Džoel Embid i Dario Šarić su diktirali tempo u igri Siksersa od prvog minuta, domaćin je konstantno vodio, a u jednom trenutku bilo je i plus 22.

Embid je utakmicu završio sa 27 poena i 12 skokova, Šarić je imao 20 poena i sedam skokova, a odličan je bio i Džej Džej Redik 18 poena i šest asistencija.

Kod Vizardsa Bredli Bil je ubacio 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Oto Porter junior je postigao 17 poena i osam skokova.

NBA rezultati

Orlando - Klivlend 116:98
/Simons 34 - Džejms 25/

Atlanta - Memfis 108:82
/Šreder 22 - Čalmers 13/

Bruklin - Hjuston 113:123
/Kerol 21 - Harden 36/

Njujork - Milvoki 89:103
/Kanter 19 - Adetokunbo 23/

Toronto - Boston 111:91
/Louri 23 - Rozije 18/

Filadelfija - Vašington 115:102
/Bil 30 - Embid 27/

Golden Stejt - Oklahoma 105:125
/Durent 33 - Džordž 38/

LA Lejkers - Finiks 112:93
/Ingram 26 - Voren 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Golden Stejt VoriorsOklahomaOrlando MedžikKlivlendLebron DžejmsRasel VestbrukPol DžordžDario ŠarićDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara