""
""

Vestbrukove brutalne brojke - kao da je igrao NBA na „ruki“ modu! Karijev sledeći nivo - ubaciš 12 poena, ali daš trojku sa svoje polovine (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.03.16. | 08:45

Golden Stejt je, naravno, pobedio! Kevin Lav pogurao Klivlend do trijumfa, a Oklahoma slavila u derbiju sa Klipersima

Rasel Vestbruk i Stef Kari nisu košarkaši sa ove planete! Ono što njih dvojica rade i pokazuju na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država meri se sa nadčovečanskim, jer svakodnevno menjaju i uobličavaju košarku po svom nahođenju. Zato je jedan ispisao brutalan tripl-dabl, kao da je uzeo džojstik u ruke i odigrao partiju video igrice iz NBA serijala i to na najlakšoj težini, dok je drugi počeo da pomera granice linije za tri poena i pogađa sa svih pozicija kao od šale

Izabrane vesti

U Oklahominoj sigurnoj pobedi nad Los Anđeles Klipersima i velikom derbiju večeri pobedu u su odneli - Kevin Durant i Rasel Vestbruk. I to sa ubedljivih 120:108. 

Odmah na početku treba istaći – Durantuli je tako malo nedostajalo da ubeleži tripl-dabl, pošto je imao 30 poena, 12 skokova i sedam asistencija, doduše i šest izgubljenih lopti, ali je zato njegov saigrač i jedan od najboljih plejmejkera lige postavio nove standarde – 25 poena, 20 asistencija i 11 skokova.

I sam Durant je nakon utakmice priznao da Rasel Vestbruk igra košarku kao u virtuelnoj realnosti, a prema zvaničnim podacima na sajtu NBA lige, ovo je prvi put još od legendarnog Medžika Džonsona iz 1988. godine da je jedan košarkaš imao ovako lude brojke u jednoj utakmici. Bio je to njegov 30. tripl-dabl karijere, čak 11. ove sezone, drugi uzastopni i treći u poslednjih pet utakmica. A da ovakve brojke dobiju pokriće, Oklahoma nikada nije izgubila kada je Rasel imao dvocifrene brojke u tri statističke kategorije.

Kod gostiju iz Grada anđela Džef Grin imao je 23 poena, dok je koš manje ubacio Džej Džej Redik. Kris Pol je imao 12 poena i čak 16 asistencija.

Oklahoma je od samog starta utakmice išla na pobedu – bez trunke ustezanja. Već u prvom kvartalu domaćin je strpao 39 poena, što je ovosezonski klupski rekord, što je bilo dovoljno za vođstvo od deset poena u tom trenutku. Na talasu takve igre Oklahoma je na kraju i obezbedila trijumfa, mada je rival nekoliko puta pripretio. To nije bilo dovoljno da se sruše Tanderi.  

Dok je Dok je Rasel Vestbruk stvarao brutalnu statistiku, Stef Kari je odlučio da se u pobedi nad Jutom rezultatom 115:94 posveti razigravanju saigrača, ali i da pravi poteze za reklamne špice. Jednim potezom napravio je dribling koji je „izrezao“ protivničku odbranu, a onda je sa jedne noge i više od polovine terena bacio loptu "lakoperno" i pogodio, naravno. 

Ali meč je završio sa tek 12 ubačenih poena, iako je na parketu proveo 31 minut. Imao je i deset asistencija, dok je ulogu prvog strelca preuzeo Klej Tompson sa 23 koša, dok je Drejmond Grim dodao 17 poena, sedam skokova i pet završnih dodavanja.

Juta nije imala šansu, uprkos velikom trudu. Na kraju Trej Burk je imao 18 poena, a Gordon Hejvord 16, uz šest uhvaćenih lopti. Ipak, najviše je izdominirao Rudi Gober sa devet koševa i čak 18 skokova, od čega čak osam ofanzivnih. 

Težak posao imao je Klivlend u duelu sa Sakramentom, ali Kavalirsi su na kraju ipak izašli kao pobednici – 120:111. Presudnu ulogu u trijumfu ekipe iz Ohaja imao je Kevin Lav, koji je iskoristio priliku da odigra „akciju“ za četiri poena, na minut i po pre kraja utakmice. Tada je i definitivno bilo odlučeno pitanje pobednika.

Mada, do tog trenutka igrao je dobro tek na momente. Mnogo otvorenih prilika je promašio, uostalom kao i dobar deo tima, ali su njegovi saigrači imali veru u najvažnijim trenucima, poslali mu loptu u ugao, a on je pogodio najbitniji šut, iznudio faul i posle bio precizan sa linije penala. To mu je na kraju donelo 17 poena, a imao je još 10 uhvaćenih lopti. Kajri Irving je bio prvi strelac sa 30 poena, a pratio ga je Lebron Džejms sa 25 poena, 11 skokova i šest dodavanja. Na drugoj strani Demarkus Kazins je ponovo bio na visini zadatka, pošto je skupio 29 poena i bio najviši u skoku 11 puta. Rudi Gej je na to dodao 19 poena i šest skokova.  

Prava plotunska paljba viđena je u pobedi Šarlota nad Nju Orleansom (122:113). Entoni Dejvis i Džru Holidej zajedno su ubacili čak 78 poena Pelikansa, od čega prvi čak 40 poena, čemu je dodao i 13 skokova i pet asistencija, ali je domaćin potpuno izdominirao. Čak sedmorica košarkaša imala su dvocifrene brojke, a najviše je postigao Kemba Voker – čak 35!

Pravu NBA rehabilitaciju prošao je Saša Vujačić, koji je odveo Njujork do ubedljivog trijumfa nad Finiksom – 128:97. Prekaljeni slovenački as, kojem su mnogi predviđali potpuni slom po povratku u najjaču ligu sveta, meč je završio sa 23 poena, baš kao i Karmelo Entoni, čime je bio poništen učinak Devina Bukera sa 32 koša. 

NBA - REZULTATI

Boston – Memfis 116:96
/Tomas 22 – Grin 17/

Šarlot – Nju Orleans 122:113
/Voker 35 – Dejvis 40/

Filadelfija – Hjuston 104:118
/Smit 21 – Harden 29/

Milvoki – Majami 114:108
/Adetokunbo 24 – Vajtsajd 23/

Dalas – Detroit 96:102
/Parsons, Novicki 25 – Dramond 25/

Finiks – Njujork 92:128
/Vujačić 23 – Buker 32/

Oklahoma – LA Klipers 120:108
/Durant 30 – Grin 23/

Sakramento – Klivlend 111:120
/Kazins 29 – Irving 30/

Golden Stejt – Juta 115:94
/Tompson 23 – Burk 18/ 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariSaša VujačićSakramento KingsRasel VestbrukNBA ligaLebron DžejmsKlej TompsonKevin DurantKemba VokerKajri IrvingJuta DžezDemarkus Kazins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara