"navijači Evergrandea razočarani"
"navijači Evergrandea razočarani"

Vetar odneo 50.000.000 evra! Guangdžou Evergrande ispao u grupi Azijske lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.04.16. | 17:09

Dalje idu Sidnej i Urava Reds

navijači Evergrandea razočaraniPlaneta je brujala. Guangdžou Evergrande zavukao je ruku u džep i za Džeksona Martineza platio Atletiku 42.000.000 evra! Uzalud. Najmnogoljudniji kontinent čeka novog šampiona. Kineski prvak u ovoj sezoni Azijske lige šampiona nije prošao ni grupnu fazu?!

Iz daljeg toka takmičenja izbacio ga je remi bez golova u susretu Sidneja Miloša Ninkovića i Miloša Čave Dimitrijevića i Urava Red. Japanski predstavnik tako je stekao tri boda prednosti nad Guangdžouom, a kako ima bolji skor u međusobnim duelima četa Luiza Felipea Skolarija izgubila je sve šanse da nastavi takmičenje. Sidnej je to pravo izborio još ranije.

Izabrane vesti

Plasman u nokaut fazu već su izborila dva kineska predstavnika: Šandong Luneng i Šangaj SIPG u kome igraju bivši fudbaleri Guangdžoua Dario Konka i Elkeson, koga je Evergrande ustupio rivalu baš kako se zemljaci ne bi brukali po Aziji.

Četvrti kineski predstavnik Đjangsu Suning, koji je zimus na pojačanja potrošio čak 100.950.000 evra - između ostalog na dovođenje Aleša Tešeire iz Šahtjora i Ramiresa iz Čelsija - u Grupi A zauzima treće mesto, pa će se u poslednjem kolu boriti za Ligu šampiona na gostovanju kod južnokorejskog Džeonbuka, prvoplasiranog na tabeli.

Plasman u osminu finala izborili su i iranski Traktor Sazi, katarski El Džaiš, južnokorejski Seul...

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalKinaGvangdžou EvergrandeAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara