""
""

Veteran Marčena vratio Deportivo u Primeru, Jokan nije spasao Erkules!

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.05.14. | 21:49

Klub iz La Korunje uz Eibar i definitivno obezbedio povratak u elitni rang španskog fudbala, poslednje kolo će doneti odgovor na pitanje koja četiri kluba idu u baraž

Posle godinu dana egzila u Segundi slavni Deporitvo iz La Korunje se ekspresno vratio u špansku Primeru! Popularni Depor je večeras minimalnom pobedom na Raizoru kolo pre kraja prvenstva osigurao drugo mesto koje vodi u elitni rang španskog fudbala. Pre Depotiva, plasman u Primeru je obezbedio i baskijski Eibar. Ostaje nepoznanica koji tim će kroz baraž uspeti da se prodruži Eibaru i Deportivu.

Izabrane vesti

Strelac gola vrednog povratka u Primeru je bio veteran Karlos Marčena. Nekadašnji reprezentativac Španije je odlučujući pogodak postigao posle asistencije Renea.

Poslednje kolo će dati i odgovor koja četiri kluba će se naći u plej-ofu i osvojiti pozicije od trećeg do šestog mesta. Trenutno treće mesto drži Barselona B, ali prema propozijama takmičenja, njima nije dozvoljeno da učestvuju u istom takmičenju kao i prvi tim slavnog katalonskog kluba.

Trenutna situacija je takva da u baraž idu Mursija, Sporting iz Hihona, Kordoba i Rekreativo Uelva. Mursija ima 62 boda, Sporting iz Hihona bod manje, a Kordoba, Rekreativo i Las Palmas imaju po 60 poena, a Sabadelj 58.

Mursija je večeras slavila u gostima protiv Tenerifea golom Kikea u prvom minutu. Sporting je remijem u Saragosi (1:1) propustio odličnu priliku da napravi veliki korak ka osvajanju pol pozicije pred baraž. Roviti Stefan Šćepović je zamenjen u 70. minutu, dok je Dejan Lekić odigrao ceo meč i imao sjajnu priliku za pobedonosni gol u finišu meča, ali je njegov udarac završio preko prečke.  

Niko od ostatka klubova koji jure palsman u baraž večeras nije uspeo da trijumfuje. Kordoba je u direktnom duelu protiv Rekreativa priopustila sjajnu priliku. Vodili su golom Davile do 85. minuta kada je Menose izjednačio. Las Palmas je poražen 0:2 na gostovanju Majorki koja se bori za opstanak, dok je Sabadelj kao gost poražen 1:2 od B tima Real Madrida.

Srpski trener Slaviša Jokanović nije uspeo da spase Erkules iz Alikantea ispadanja u niži rang. Oni su večeras minimalnim rezultatom pobedili Mirandes u gostima, ali im se ostali rezultati nisu poklopili i kolo pre karaj su izgubili bitku za opstanak. Važne pobede u borbi za opstanak su iostvarili pomenuti Real Madrid B, Deportivo iz Alavesa i Đirona.

Poslednje kolo će nad doneti i rešenje zagonetke koja još tri kluba se uz Erkules sele u trećeligaški rang.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sporting HihonStefan ŠćepovićŠpanijaPrimeraKarlos MarćenaEvropaDejan Lekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara