"Vejn Runi"
"Vejn Runi"

Vidić dobio naslednika, a Vejn Runi glavnu ulogu na Teatru snova!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.08.14. | 09:48

Tačno deceniju po dolasku na Old Traford engleski reprezentativac zadužio kapitensku traku

Vejn RuniBrinuli su se mnogi posle odlaska Nemanje Vidića. I zbog rupe nastale u odbrani Mančester junajteda, ali možda još više zbog toga što je orkestar ostao bez dirigenta. Luj van Gal nije žurio sa izborom novog kapitena… Gledao je, studirao karakteristike igrača i na kraju izabrao – Vejna Runija!

Tačno deceniju po dolasku na Old Traford 28-godišnji napadač zavredio je čast da ponese kapitensku traku, iako se mnogi neće saglasiti sa takvom odlukom Van Gala, imajući u vidu da je Runi i sam umeo da diže tenciju na Teatru snova tražeći dozvolu da ode.

Izabrane vesti

Međutim, u konkurenciji Džonija Evansa, Darena Flečera, pa i Van Galovog miljenika Robina van Persija Runi se jednostavno nametao kao logičan izbor. Zamenik kapitena ubuduće će biti Daren Flečer, koji je dobio prednost u odnosu na Van Persija.
"Za mene je izbor kapitena uvek bio od izuzetnog značaja, a Vejn svemu što radi pristupa na ispravan način. Ipresioniram sam njegovim profesionalizmom, ponašanjem na treningu, usvajanjem moje filozofije… On je velika inspiracija za mlađe i siguran sam da će u kapitensku ulogu uložiti srce i dušu", pojasnio je izbor Van Gal, a potom se kratko osvrnuo i na Flečerovo "unapređenje".
"On je rođeni lider. Vrlo iskusan igrač i vrlo popularan u svlačionici".

Sada je na Runiju da odgovori na terenu… Ne bi bio prvi igrač koji je svoj najbolji fudbal zaigrao sa kapitenskom trakom oko ruke.
"Velika čast za mene, za moju porodicu, da postanem kapiten ovog velikog kluba. Nosiću ovu traku sa velikim ponosom".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vejn RuniLuj van GalEvropaPremijer ligaEngleskaDaren Flečer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara