"Erupcija oduševljenja na Vila Parku"
"Erupcija oduševljenja na Vila Parku"

Vihor duva kroz odbranu Redsa – Vila ubila Liverpulovu sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.04.15. | 17:48

Kristijan Benteke i Fabijan Delf pogađali za 2:1 u Birmingemu i plasman u finale FA kupa

Erupcija oduševljenja na Vila ParkuNadali su se navijači Liverpula. Četiri puta uzastopce ih je Arsenal dobijao u FA i Liga kupu. Nemoguće je da se to desi i peti put? “U finalu prosto ne možemo da izgubimo“, govorili su... Potpuno nesvesni da će nekom drugom pripasti ta privilegija da se 30. maja nađe na travi Vemblija. Aston Vila je Redsima ukrala možda i poslednju šansu da spasu sezonu. Kristijan Benteke i Fabijan Delf surovo su kažnjavali svaku grešku u odbrani Liverpula – a njih je bilo na pretek – i pobedom od 2:1 gurnuli četu Brendana Rodžersa u još dublji kanal.

Iako je počelo onako kako su se nadali gosti. U 30. minutu utakmice posle gužve u kaznenom prostoru domaćih i nonšalantne reakcije potpuno odsutnog Žoresa Okorea, koji je samo koji trenutak ranije ušao na teren umesto Nejtana Bejkera, Filipe Kutinjo je još jednom potvrdio da je ove sezone najbolji igrač Liverpula, igrač oko koga bi u narednim godinama trebalo da se vrti cela ekipa.

Izabrane vesti

Hladnokrvna egzekucija za vođstvo Liverpula.


Bilo je ove sezone perioda u kojima bi to bilo sasvim dovoljno da nokautira anemičnu Aston Vilu. Ali otkako je Tim Šervud stigao na Vila Park krv je prostrujala kroz noge ekipe. Nije to više isti tim. Tim Liverpula ponekad deluje kao da uopšte to nije.

Možda i zbog toga što su zatrovani bogatom istorijom kluba previše brzo se ove sezone zadovoljavaju na Enfildu. Previše brzo otpisuju protivnike. Previše brzo pomisle da su završili posao. Stiven Džerard je nekada igrao sa ekipom koja je mogla da se vrati posle 0:3 protiv Milana u finalu Lige šampiona. Blasfemija je i porediti ovaj tim Redsa sa onim od pre deceniju.

Samo šest minuta posle Kutinjovog pogotka zatresla se mreža i na drugom kraju terena. Brza kontra po levom krilu i pravovremen pas ka Kristijanu Benteku. Do Šervudovog dolaska ukroćena zver u poslednje vreme igra kao puštena sa lanca. Ima je svuda po terenu. I ne libi se da ugrize. Iz prve precizna lopta u mrežu Simona Minjolea za 1:1 i deveti gol u poslednjih sedam utakmica za Vilu.


U 54. minutu asistent kod prvog gola Fabijan Delf zadao je Liverpulu konačan udarac. Još jedna ubitačna kontra pored kao švajcarski sir bušne odbrane gostiju. Dejan Lovren je prvo zakasnio da izađe u ofsajd zamku, Benteke je to iskoristio, probio do ivice kaznenog prostora i petom vratio loptu do 19-godišnjeg Džeka Griliša, koji je igrao zrelo kao da mu je već 29 leta pa uz pobedu predstavlja još jedan veliki dobitak Vile sa ove utakmice.

Lopta do Delfa,  koji je lako, previše lako izbacio nesigurnog Lovrena i matirao Minjolea, kome se nema mnogo toga zameriti. Saigrači su ga danas kao glinenog goluba ostavili na strelištu. Teoretski, Liverpul još može do četvrtog mesta u Premijer ligi i Ligi šampiona. I koliko god bi zbog jedinstvenog šarma možda i voleli da tako bude - sa ovakvom igrom, pre svega u poslednjoj liniji, tamo mu i nije mesto.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulKristijan BentekeFilipe KutinjoFabijan DelfFA kupEvropaEngleskaDžek GrilišDejan LovrenAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara