""
""

Vilijams Mercedes: U odelu F1 trojkaša se ne ide do pobede

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.08.16. | 11:49

„Sve komponente nam dobro funkcionišu. Istina nemamo rezultate da to i potkrepimo, ali naredne sezone ćemo imati više uspeha“, kaže tehnički direktor Vilijams Mercedesa, Patrik Simonds

Bilo bi jako glupo zaboraviti na Vilijams F1 tim iako su njihovi rezultati ove godine znatno lošiji nego što se to uoči početka sezone moglo da predpostavi. Na pola puta do kraja šampionata toga su svesni i u ekipi, pa Patrik Simonds, tehnički direktor Vilijamsa otvoreno kaže kako se njegova ekipa već uveliko sprema za narednu sezonu. On se hvali izrađenim projektima, zadovoljan je komponentama i tehničkim unapređenjima, ali je svestan da to nije dovoljno u žestokim bitkama ove godine. Znači li to da je su čelnici slavne ekipe već digli ruke od ovogodišnjeg šampionata?

Izabrane vesti

„Tokom poslednje dve sezone samo jednu komponentu koju smo izradili nije funkcionisalla na zamišljen način. Zato mogu da kažem da je ovo dobar rezultat. Tačno je da smo imali i delova sa kojima smo rizikovali, ali smo znali da oni neće raditi na taj način kako smo ih projketovali. Ali, tako Vilijams funkcioniše i želimo da znamo sve detalje. Zbog toga smo odlučili da se više posvetimo narednoj sezoni kako bi mogli da imamo više uspeha“ konstatovao je Simonds svestan činjenice da se ekipa Vilijams Mercedesa trenutno nalazi na četvrtom mestu u šampionatu konstruktora sa 96 osvijenih bodova.

Kada je reč o konkurenciji vozača Valeteri Botas je tek na sedmom mestu sa 58 bodova, dok je Filipe Masa deveti sa ukupno sakupljenih 38 poena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vilijams MercedesValteri BotasPatrik SimondsFormula 1Filipe Masa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara