""
""

Vilson uništio Vest Hem, Bornmut pisao istoriju u Londonu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.08.15. | 18:04

Partiju karijere na stadionu Vest Hema ovog popodneva pružio je Kalum Vilson. Prošle sezone blistao je u Čempionšipu, a šta reći za ovu partiju pošto je Čekićarima spakovao het-trik i gotovo sam bacio domaćina na kolena

Fudbalski klub Bornmut čekao je 125 godina na prvu pobedu u engleskoj elitnoj ligi, a sada je tome došao kraj. I to na kakav način. Bornmut je u gostima savladao londonski Vest Hem sa 4:3 u utakmici trećeg kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Ako Čekićari ovako nastave da igraju, trener Slaven Bilić uskoro bi mogao da ostane bez angažmana, pošto je na startu sezone Vest Hem ispao i iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partiju karijere na stadionu Vest Hema ovog popodneva pružio je Kalum Vilson. Prošle sezone blistao je u Čempionšipu, a šta reći za ovu partiju pošto je Čekićarima spakovao het-trik i gotovo sam bacio domaćina na kolena.

Gledaoci u Londonu videli su spektakularan fudbal, jer je Vilson golovima u 11. i 28. minutu doveo Bornmut do ubedljive prednosti, a navijači Vest Hema su bili potpuno šokirani.

Silovito su krenuli Čekićari u drugom poluvremenu, za samo pet minuta su preko Marka Nobla iz penala i Šeika Kojatea došli do izjednačenja. Na žalost domaćih navijača, tu su se i zaustavili.

Prvo je Mark Pu u 66. minutu ponovo doneo prednost Bornmutu, a potom je 13 minuta kasnije Karl Dženkinson skrivio penal i zaradio crveni karton, a golom iz penala Vilson je zaokružio sjajnu partiju za pobedu.

Pogodak Modiba Maige u 83. minutu samo je donekle ublažio sumurno popodne u inače sunčanom i toplom Londonu.


Povratnik u Premije ligu, Lester imao je maksimalan učinak u prva dva kola, a danas je morao da se zadovolji bodom u duelu sa gostujućim Totenhemom.

Golova nije bilo sve do završnice utakmice. A onda je prvo na scenu stupio talentovani tinejdžer Dele Ali koji je u 81. minutu pokazao da je veoma snalažljiv i glavom zatresao mrežu Lisica.

Radost navijača Totenhema, međutim, trajala je veoma kratko, jer je već u sledećem napadu domaća ekipa došla do izjednačenja i kasnije se ispostavilo, jednog boda.

Strelac je bio, kao i na prethodnih pet utakmica alžirski fudbaler Rijad Mahrez koji je u ovom trenutku verovatno i najjača karika Lestera. 


Kristal Palas je na svom terenu savladao Aston Vilu sa 2:1, a tim iz Birmingema pokazao je još jednom da mu ne pomaže ni trošenje ozbiljne količine novca u letnjem prelaznom roku.

Strelac pobedonosnog pogotka za londonsku ekipu bio je Bakari Sako dva minuta pre kraja utakmice.

Džerdan Šaćiri je bio jedna od zvezda prelaznog roka, ali neće po najlepšem pamtiti debi za Stouk. Njegova nova ekipa je remizirala 1:1 na gostovanju Noriču. 

PREMIJER LIGA, 3.kolo

Subota
Njukasl – Mančester junajted 0:0

Kristal Palas – Aston Vila 2:1 (0:0)
/Dan 71, Sako 88 – Suare 77ag/

Lester – Totenhem 1:1 (0:0)
/Mahrez 82 – Deli 81/

Norič – Stouk (1:1)
/Martin 28 – Biram Dijuf 11/

Sanderlend – Svonsi 1:1 (0:1)
/Defo 62 - Gomis 45/

Vest Hem – Bornmut 3:4 (0:2)
/Nobl 48pen, Kujate 53, Modiga 82 – Vilson 11, 28, 79pen, Pu 66/

Nedelja:
14.30 Vest Bromvič – Čelsi
17.00 Everton – Mančester Siti
17.00 Votford – Sautempton

Ponedeljak
21.00 Arsenal – Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Slaven BilićPremijer ligaKristal PalasKalum VilsonEvropaEngleskaDžerdan ŠaćiriAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara