""
""

Više nema nepobedivih - Derozan i Louri uručili Klivlendu prvi poraz u plej-ofu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 08:29

Toronto prepolovio zaostatak u finalnoj seriji Istočne konferencije

Klivlend više nije nepobediv. Dugo su Kavalirsi odolevali i potvrđivali surovu dominaciju na parketima širom Istoka, ali i tom trijumfalnom nizu jednom je morao da dođe kraj. Vrpcu je presekao Toronto u trećem meču finala. pošto je na svom terenu došao do prve pobede i tako prepolovio zaostatak u odnosu na družinu Lebrona Džejmsa - 99:84 (27:24, 33:23, 20:23, 19:14).

Izabrane vesti

Toronto je do pobede vodio je Demar Derozan sa 32 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije, do ga je u stopu pratio Kajl Louri sa 20 koševa, šest skokova i tri završna dodavanja. Ipak, najveća atrakcija na parketu bio je centar domaćeg sastava Bizmak Bijombo koji je za 39 minuta na terenu imao tek sedam poena, ali čak 26 puta bio je najviši u skoku! Tačnije, njegov učinak u ovoj statističkoj koloni ekvivalentan je gotovo polovini ono što su Reptorsi uhvatili u meču, pošto su na kraju imali čak 54 skoka.

Osim toga Bijombo je susret završio i sa četiri blokade, a bio je i jedan od najzaslužnijih za to što su gosti imali tek 20 poena iz reketa. 

Kod Klivlenda Lebron Džejms imao je 24 poena, osam skokova i pet dodavanja. Sa tih pet asistencija prošao je pored legendarnog Džejsona Kida i nastanio se na treću poziciju igrača sa najviše podeljenih lopti u istoriji plej-ofa. Džej Ar Smit dopisao je 22 koša. Ipak, to nije bilo dovoljno da se dođe do trećeg trijumfa u finalnoj seriji Konferencije, pošto je Toronto od prve do poslednje sekunde vukao sve strune i postavio jasnu granicu koja je razdvojila pobednika.

A koliko je Klivlendu nedostajao dobar start utakmice govori i to da su Kajri Irving i Kevin Lav meč započeli sa devet vezanih promašaja, dok je Metju Delavedova meč odigrao sa izvrnutim skočnim zglobom. 

Klivlend je tako ostao bez mogućnosti da izjednači rekord doigravanja po broju uzastopnih pobeda, koji su postavili Lejkersi u dva navrata - 1998. i 2001. godina. U ta dva navrata upisali su po 11 trijumfa, dok se Klivlend zaustavio na jednoj recki manje. 

NBA - REZULTAT

Toronto - Klivlend 99:84 (27:24, 33:23, 20:23, 19:14)
/Derozan 32 - Džejms 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKajri IrvingKajl LouriDemar Derozan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara