"Nebojša Višković"
"Nebojša Višković"

VIŠKOV SINGL: Jaka belgijska kafa

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.13. | 13:17

Kad pobeđuješ, uživaj u slavi! Kad gubiš, budi spreman na sve i ostani šmeker. Tako ja gledam na to

Nebojša ViškovićVimbldonska iznenađenja odjekuju jače i prepričavaju se duže od onih koja se dese na ostalim teniskim turnirima. Verovatno, i logično, zbog pijedestala na kom se nalazi ovo takmičenje. Bilo ih je mnogo, ali kad bih iz prve ruke izvukao neka, obavezno bih pomenuo Ivaniševićev trijumf iz 2001. godine. Pošto je gubio tri finala ovde, došao je na pragu četvrte decenije života zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora i kao 125. igrač sveta i potpuni autsajder osvojio pehar. Zatim Hjuitova eliminacija 2003. godine. Australijanac je kao prvi igrač sveta i branilac titule izgubio u prvom kolu od tada potpunog anonimnog Karlovića.

I ovogodišnja eliminacija Rafaela Nadala ulazi u prvu kategoriju čuvenih senzacija. Španca je prvog dana turnira eliminisao Belgijanac Darsis, čovek koji nije ni među prvih 100 na svetu i to sa 3:0, i tako svima nama koji se bavimo nekim analizama i prognozama poslao upozorenje da pazimo šta govorimo. Ali da je uvek sve tako jednostavno, da uvek pobedi bolji, zar bi sport uopšte imao smisla?

Izabrane vesti

„U tome i jeste lepota tenisa“, rekao je utučeni Nadal posle meča, iako on lično ništa lepo nije doživeo tog dana.

Kad smo već kod Nadala, porazgovarao sam s njegovim stricem i trenerom Tonijem dva dana nakon brodoloma njegovog bratanca. Pred kamerama. Imao je obavezu da, zajedno sa majkom braće Mari Džudi, izreklamira čuvenu italijansku kafu. Pretpostavljam da je jedini iz familije Nadal koji je i dalje u Londonu, i on bi verovatno pobegao što pre, ali dolari su dolari. U svakom slučaju, pitao sam ga – bilo je jače od mene – da li je možda gledaocima koji su stajali u redu služio belgijsku kafu, pošto je ove godine vrlo jaka (Darsis je Belgijanac). Zbunjen – blaga reč da se opiše njegova reakcija. Vidim, svašta bi mi rekao, ali ne može, slab je sa engleskim, sam je kriv. Zamuckivanje, gledanje u moju akreditaciju, totalna blokada. Zažalih što sam postavio to pitanje. Hteo sam u jednom trenutku da ga izvučem, da mu kažem da sam se šalio, da ća Rafa sigurno odigrati bolje dogodine i da je veliki šampion, ali oćutah. Kad pobeđuješ, uživaj u slavi! Kad gubiš, budi spreman na sve i ostani šmeker. Tako ja gledam na to.

Rafa jeste veliki šampion. Ali ove godine neko drugi će grliti najčuveniji pehar. Kao što sam i najavio…


tagovi

EngleskaEvropaGoran IvaniševićLejton HjuitRafael NadalVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara