"Vitkovac"
"Vitkovac"

Vitkovac za MOZZART Sport: Saigrači koje imaš uvek su najbolji na svetu, a Partizan je, i ovakav, iznad svih u regionu

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.11.15. | 09:36

„Meč protiv Budućnosti je biti ili ne biti“, istakao je iskusni košarkaš crno-belih

VitkovacČedomir Vitkovac je pre osam godina bio jedan od mlađih u ekipi Partizana. Od tada je prošlo dosta vremena, mnoge stvari su se promenile, pa i uloga 33-godišnjeg Kruševljanina koji je ponovo obukao crno-beli dres i sada je najstariji igrač u izrazito mladom timu.

I ne samo to. S obzirom na turbulentan period u kojem se nalazi klub, ambicije su ove sezone znatno manje nego što je to bio slučaj tokom prvog boravka Vitkovca u klubu iz Humske.
"Ekipa je dosta mlada, ima mnogo neiskusnih košarkaša koji nisu imali prilike da igraju seniorski basket pre toga. Ipak, tu je veliki broj veoma talentovanih momaka sa velikom željom da se dokažu. Siguran sam da će vremenom kroz treninge, utakmice, pa i ove poraze, postati bolji igrači", rekao je Vitkovac u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

A kada su u pitanju porazi, Partizan ih u prvih osam kola Jadranske lige ove sezone ima čak šest.
"Sigurno da je moglo da bude bolje na početku sezone. Ispustili smo nekoliko utakmica koje je trebalo da dobijemo. Sada nam nije lako. Ne treba se osvrtati unazad, već gledati unapred. Čeka nas meč protiv Budućnosti, to nam je u ovom trenutku meč biti ili ne biti", jasan je krilni košarkaš.

Vitkovac i više nego dobro poznaje ekipu Budućnosti, pošto je pre povratka u Partizan proveo četiri godine u Podgorici.
"Imaju dobru ekipu, dovode kvalitetne igrače, i ove godine su napravili odličnu ekipu. Pre svega su iskusni, svi znaju da igraju. Budućnost je jedna od glavnih favorita u Jadranskoj ligi. Naša šansa je da se borimo do maksimuma, da više trčimo i bolje skačemo od njih. U takvoj utakmici imamo šansu, ako krenemo da se nadigravamo, pošto su dosta iskusniji, u tom nekom šahu, ne bi imali šanse. Jedino tako, tuča za svaku loptu i za svaki poen", otkrio je recept za uspeh u večerašnjoj utakmici..

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ; ON SE NALAZI I U MOZZARTOVOM TROSTRUKOM SUPERPARU

Dosta dugo, praktično od početka sezone, traje i priča o mogućnosti da Partizan dovede stranog plejmejkera, a u međuvremenu je pod košem doveo Amerikanca Kevina Džonsa.
"Nezahvalno je pričati na taj način. Do sada sam u karijeri naučio da su saigrači koje imaš najbolji na svetu. Glupo je i žaliti za nekim ko nije došao. Sa ovim igračima moramo da pokušamo da izvučemo maksimum i ostvarimo što više pobeda. Džons je i pre nego što je došao imao odličnu reputaciju, dobar je momak, vidi se da je veliki radnik, da je željan dokazivanja. Siguran sam da će dobro da se uklopi i da nam donese mnogo toga. On je pojačanje za ovu mladu ekipu, igrao je odlično u Francuskoj prošle godine", kazao je Vitkovac.

Vilson potpisao za Partizan, u ponedeljak stiže u Beograd! (VIDEO)

Zanimljivo, Vitkovac je u ovom timu Partizana, uz Kostu Perovića, jedini koji je imao priliku da igra sa sadašnjim trenerom Petrom Božićem.
"Dajemo sve od sebe, svako na svom mestu. Pokušava Pera da uradi nešto dobro za tim, da dobijamo utakmice. Nema tu mnogo filozofije. Svako treba da da maksimum da bi ekipa imala uspeha. Meni je malo čudno kad razgovaram sa klincima. Pričam im o nekom igraču i vidim da ne znaju o kome im pričam. Ima, naravno, tu u stručnom štabu iskusnijih koji su igrali na mnogo većem nivou nego ja – Kecman, Vule, Pera. Svi oni maksimalno pomažu tim klincima", pojašnjava svoju ulogu u mladoj ekipi.

Uprkos porazima i slabijim partijama na početku sezone, navijači su, prema mišljenju našeg sagovornika, jasno pokazali koliko im je stalo do Partizana.
"Najiskrenije, mislim da se Partizanova publika razlikuje od svih ostalih u regionu. U svim ostalim klubovima, hale su prazne kada ekipa igra slabije. To najviše govori o toj publici. A onda kad ekipa igra dobro, publika nagrne. Partizanova publika je jedina verna u celom regionu. Hvala joj na tome. Sigurno da će to što nam daju da im se najbolje vrati", poručio je Vitkovac.

Otišao je i korak dalje, prisećajući se i vremena od 2007. do 2009. godine, kada je igrao u Partizanu, a klub je tada beležio mnogo bolje rezultate.
"Drago mi je što i sada viđam ljude koji su bili uz klub i tada. Daju nam podršku, meni je to najveći utisak. Kad je sve bilo 'ekstra', svima je bilo lepo. Sad kad je težak period oni su opet uz ekipu. Jednostavno, postoji ta ljubav prema Partizanu i kad su uspesi tu i kad izostanu. To definitivno izdvaja Partizan od ostalih klubova", kaže on.

Iako bi možda drugima sa strane delovalo čudno zašto je baš sad odlučio da se vrati u Partizan, Vitkovac je pojasnio:
"Presudilo je to što je Partizan veliki klub, bez obzira na aktuelnu situaciju. Pritom, supruga i ja čekamo treće dete, pa smo želeli da se vratimo kući. Poklopile su se i neke druge stvari, kao što je dolazak Pere Božića na mesto trenera".

Vitkovac smatra i da će Partizan početi da igra bolje i da će se to brzo odraziti i na rezultate u Jadranskoj ligi.
"Kad se vrate povređeni igrači očekujem da stvarno budemo dobra ekipa, da možemo da dobijemo svakog u Jadranskoj ligi. Idemo ka tome, a gde ćemo otići, videćemo na kraju sezone. Važno da se što pre stasbilizujemo kao ekipa. Dok god se igra, postoji šansa, glupo da već sada otpisujemo bilo koje takmičenje. Dosta toga će se znati posle utakmice protiv Budućnosti koja je za nas izuzetno važna. Moramo što pre da počnemo da pobeđujemo", istakao je on.

Košarkaš Partizana smatra i da su se ove sezone, i više nego prošle, u Jadranskoj ligi po kvalitetu izdvojile tri ekipe - Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita.
"Zvezda ima tu mogućnost da menja sve što joj se ne sviđa i zbog tih velikih finansijski mogućnosti su najozbiljniji kandidat za vrh. Cedevita i Budućnost su odmah tu iza njih, s tim da Podgoričani imaju jači domaćin teren", zaključio je Vitkovac.

A kako će se naš sagovornik i crno-beli snaći u duelu sa Podgoričanima u devetom kolu Jadranske lige videćemo večeras od 21 sat kada počinje meč u hali Pionir.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPetar BožićFK PartizanKevin DžonsJadranska ligaEvropaCrna GoraČedomir VitkovacBudućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara