"atmosfera u Rosariju"
"atmosfera u Rosariju"

Viva Kopa Libertadores! Rosario goreo, Tevez držao lekcije, golmani padali u nesvest (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 09:50

Poznati učesnici četvrtfinala. Argentinci značajno popravili utisak

atmosfera u RosarijuŠampion River Plata, Urakan i Rasing. Osmina finala Kopa Libertartadores krenula je po zlu za Argentince, svi su ispali. Ali u noći između četvrtka i petka Boka Juniors i Rosario Sentral popravili su utisak izbacivši Sero Portenjo i Gremio, postavši tako poslednja dva kluba među osam najboljih u Južnoj Americi.

Boka je posle 2:1 u Paragvaju - koji prvi put posle 2009. godine neće imati predstavnika u četvrtfinalu - u Buenoj Ajresu slavila sa 3:1, pre svega zahvaljujući tome što je Karlos Tevez bio neuhvatljiv za rivale. Prvi gol je postigao, doduše sa penala, drugi namestio Kristijanu Pavonu, a potom sjajnim pasom za Franka Fabru započeo dobitničku kombinaciju za konačnih 3:1.

Izabrane vesti

Dobra vest po Boku je i to što žestok udarac koji je Augusto Orion dobio u jednom duelu nije ostavio ozbiljne posledice, iako situacija nije delovala nimalo bezazleno posle sudarau golmana domaćeg tima sa Lukasom Lealom. Više je ličilo na klasičan bokserski nokaut nego na detalj sa fudbalskog meča.

Bilo kako, Boka spremna za četvrtfinale i okršaje sa urugvajskim  Nasionalom, koji je zahvaljujući većem broju golova u gostima eliminisao brazilskog šampiona Korintijans.

Još manje rezultatskog uzbuđenja bilo je u revanšu Rosario Sentrala i Gremija, koji je u Brazilu izgubio sa 0:1, pa je valjda već i pre puta u Argentinu shvatio da su mu šanse mršave. A kada su Brazilci i izašli na teren, krv im se doslovce sledila pred vatrenom atmosferom koju su napravili domaći navijači.

Ništa novo za Rosario. Ali svaki put se oduševimo.

 

Na terenu, pak, sasvim rutinsko odrađivanje posla. Dva gola Marka Rubena i još jedan defanzvca Alehandra Donatija. Gosti iz Porto Alegrea nisu imali nikakvu šansu. Rosario sada čeka dvomeč sa Atletiko Nasionalom, kolumbijskim timom koji je prethodno eliminisao Urakan, mada nismo sigurno da igrači Sentrala motiv pronalaze u želji da osvete zemljake. Verovatno im je još draže baš to što su oni otišli dalje, a rivali iz Argentine nisu.

Preostala dva učesnika polufinala Kopa Libertadores daće brazilski duel Atletiko Mineira i Sao Paula, te okršaj meksičkog Pumasa i ekvadorskog Independijente Del Valjea.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rozario sentralmeđunarodni fudbalKarlos TevezJužna AmerikaBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara