""
""

Vonamejker za MOZZART Sport: Protiv Zvezde najveća utakmica u sezoni!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.17. | 13:05

"Moramo da izađemo jako na parket, igramo agresivno i nateramo Zvezdu da igra našu igru", dodaje Dairis Bertans za naš sajt

Kada se gleda Evroliga, Crvena zvezda definitivno igra utakmicu sezone. U Istanbulu je čeka Darušafaka Doguš, tako da će se 7. aprila rešavati pitanje prolaska u plej-of. Na talonu je poslednje, osmo mesto koje vodi dalje, pobednik će uzeti sve.

Crveno-beli su prebrinuli sve brige kada je ABA liga u pitanju, sve do početka finala protiv Cedevite, tako da sada mogu da se potpuno posvete borbi za snažnim turskim sastavom koji sa klupe predvodi ni manje ni više nego Dejvid Blat.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Darušafaka Doguš je na gostovanjima Bambergu i Istanbul Bašakšehiru pokazala da je tim sa jakim mentalitetom pošto je pobeđivala u veoma neizvesnim završnicama, a ubedljiv najbolji u timu bio je Bredli Vonamejker koji je dao 30 odnosno 29 poena. Dakle, o njemu ne treba trošiti reči.

Vođa tog tima kaže da će Darušafaka imati veliki izazov pred sobom jer je Zvezda "snažan tim".
"Pobeda protiv Brosea je bila veoma velika za naš tim. Pokazali smo naš karakter tamo, vratili se i pobedili. Meč protiv Zvezde biće najveća utakmica u sezoni do sada. Nismo prestali da se borimo kroz ovu sezonu. Sada, imamo šansu da se kvalifikujemo u plej-of protiv veoma snažnog tima. Kod kuće moramo da odigramo veoma čvrsto i dođemo do ove pobede", rekao je najbolji košarkaš Darušafake Doguš za MOZZART Sport.

Poznato je da je Davis Bertans igrao za Partizan, a njegov brat Dairis ponovo će biti na putu Crvenoj zvezdi. U prvoj utakmici ove sezone Letonac je u Pioniru postigao 13 poena (2/2) za tri poena, tako da će biti veoma važno za crveno-bele da zaustave Dairisov šut.

Kuzmić za MOZZART Sport: Ako ne završimo posao, uzalud je sve dosad bilo

Blatov strelac najavljuje da će turski sastav pokušati upravo suprotno - da uvede Zvezdu u svoj ritam. I da odigra meč koji je poput "finala" za Darušafaku Doguš.
"Očigledno, ovo je neka vrsta prvog finala za nas ove sezone. Tako da ćemo na taj način prići utakmici. Trudićemo se da damo sve što imamo, jer je ovo poslednja utakmica u sezoni u kojoj možemo da izborimo plej-of. Moraćemo da igramo veoma dobro i u napadu i u odbrani da bi došli do pobede. Izaći ćemo jako na parket, igraćemo agresivno i nateraćemo Zvezdu da igra našu igru", istakao je Dairis Bertans za naš sajt.

Nema sumnje da će oči čitave Evrope biti uperene ka Istanbulu. Dve odlične ekipe boriće se za veliki uspeh što svakako predstavlja plasman u četvrtfinale.

Ali, tamo mesta ima samo za jednog.

(FOTO: MN Press)


tagovi

TurskaSrbijaEvropaEvroligaDairis BertansFK Crvena zvezdaBredli Vonamejker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara