"Ognjen Ožegović"
"Ognjen Ožegović"

Voša mesec i kusur bez Mrdakovića, Ožegović stupa na scenu već u Rigi

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.07.15. | 13:06

Posle tačno dva sata leta delegacija Vojvodine sletela u glavni grad Letonije. Trening u Jurmali, utakmica u Jelgavi

Ognjen Ožegović

(Od specijalnog izveštača iz Letonije)

Izabrane vesti

Tačno u minut! Tako je poleteo čarter sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla, tako je i sleteo u Rigu u kojoj će delegacija Vojvodine pojačana sa nešto manje od 50 navijača – očekuje se da ih otprilike toliko bude sa podrškom emigracije – biti smeštena pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Spartaksa iz Jurmale (četvrtak, 18 sati po srednjoevropskom vremenu).

Igraće se međutim na stadionu Zemgales u Jelgavi, gradu koji je 41 kilometar udaljen od Rige. Ali ako je sve krenulo po planu nema razloga da se tako i ne završi. Uostalom novosadska Stara dama je na Baltik ponela veliki kapital u vidu tri gola prednosti sa Karađorđa.

Međutim nije sve baš idilično. Odlični golgeter Miljan Mrdaković se povredio u nedeljnom okršaju sa Čukaričkim i prema prvim prognozama zdravstveni problem će ga oterati na pauzu od mesec do mesec i po dana. Na scenu stupa – Ognjen Ožegović, momak koji je letos stigao posle šest veoma uspešnih meseci u Borcu iz Čačka i koji bi u Letoniji trebalo da debituje u dresu Vojvodine.
"Spreman sam!", kao iz topa odgovara Ožegović.
"Očekujem da ću igrati. Na meni je da pokažem da zaslužujem da budem u timu. Sa ekipom sam tek šest ili sedam dana, polako ulazim u tim, dobio sam zahteve šefa struke i nadam se da  ću ih ispuniti".

Sudeći po onome što je pružao u Čačku 21-godišnji napadač bi mogao da bude od velike koristi, ali Mrdakovićeve cipele će biti teško popuniti. Ožegović je optimista.
"Odgovara mi ofanzivan stil Voše. Ovde se traži lopta od noge do noge, traži se lopta u prostor, u dubinu, a to meni leži i nadam se uspešnoj sezoni".

Poraz od Čuke, tvrdi Ožegović, već je arhiviran. Razmišlja se samo o Spartaksu. I o Sampdoriji, iako još nije vreme za to. Duel sa italijanskim prvoligašem teško je međutim smetnuti s uma.
"Što se tiče Čuke, to nas neće poremetiti. Bili smo umorni, preko noći nas je zadesio i taj virus, nas šest ili sedam je polgeglo. I još smo primili te golove iz nekih glupih grešaka koje teško da će nam se i sada ponoviti. Sada razmišljamo o Spartaksu, imamo veliku prednost, oni će sigurno pokušati da nas pritisnu u prvih 15 minuta i postignu taj prvi gol na neku frku, ali realno – kvalitetniji smo sastav. A i ako damo jedan gol oni će morati pet. Ako to učinimo idemo dalje. A Sampdorija? Svakom igraču je sad da igra protiv tako velikog kluba", zaključio je Ožegović.

Trener Zlatomir Zagorčić inače neće moći da računa ni na kapitena Nina Pekarića, koji tek izlazi iz povrede. Mijat Gaćinović, koji bi mogao da ostane u Novom Sadu, ako iz inostranstva ne stigne prava ponuda, bio je bolestan, pa se čeka njegov povratak treninzima. Za priče o konačnom statusu zlatnog Orlića  još je rano. Sad je red da Vojvodina ućari još neki bod za srpski fudbal.


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaSpartaks JurmalaOgnjen OžegovićMiljan Mrdaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara