"Vošin tim"
"Vošin tim"

Voša nema koga da se plaši!

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.15. | 10:16

Ogroman optimizam u taboru Novosađana pred večerašnji okršaj sa letonskom Jurmalom. Na “Karađorđu” se nadaju lepoj poseti i ubedljivoj pobedi kojom bi se približili trećem kolu i atraktivnijim rivalima

Vošin tim

Eliminacijom mađarskog MTK u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina je podigla lestvicu očekivanja javnosti i navijača, pa u večerašnji duel sa Spartaks Jurmalom (20.30) ulazi kao apsolutni favorit sa zadatkom da već u prvom meču ostvari rezultat koji bi joj garantovao plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

Rival je malo poznati letonski klub koji postoji od 2007. godine, a trenutno je petoplasirani tim tamošnjeg šampionata i, verovatno, samo imenom (slavnog antičkog heroja) može nekoga da zaplaši. Oni koji su ih gledali kažu da su nezgodna ekipa, koja igra uglavnom zatvoreno i na kontre, što je na svojoj koži u prethodnoj rundi osetila podgorička Budućnost, koju su razmontirali u sred Podgorice (1:3) u prvom meču. Trener Jurmale je Ukrajinac Roman Pilipčuk, nekadašnji fudbaler Dinama iz Moskve u vreme SSSR-a, a imaju i nekoliko zanimljivih fudbalera od kojih se izdvajaju Italijan Vivaka i Nemac Takji, kao i Kolumbijac Mena, koji priliku uglavnom dobija s klupe. 

Kec na Vojvodinu deluje kao sigurica (1,25), a tu su i ostale kvote

Optimizam u taboru Novosađana je ogroman, što nam prenosi i jedan od najboljih fudbalera ovog tima Mirko Ivanić.
“Iskreno, očekujem pobedu i da već večeras obezbedimo prolaz dalje. Igramo pred našim navijačima i ubeđen sam da smo bolji od Letonaca. Ne poznajemo ih puno, ali i ne treba da se obaziremo na njihovu igru, niti da ih se plašimo, već treba da mislimo na nas i da obradujemo publiku koja će sigurno doći u velikom broju da nas podrži”, ističe Ivanić u razgovoru za MOZZART Sport.

Mladi reprezentativac Srbije ne krije zadovoljstvo načinom na koji Vojvodina igra na početku sezone.
“Iako smo promenili ekipu i dosta je novih momaka došlo, igramo dobro i to je ono što me hrabri pre dovaj meč. Svake godine menjamo tim, krećemo faktički od nule, ali dobro smo se ukomponovali i ove sezone, imamo lepu atmosferu. Ušli smo u formu, a kada je tako, mislim da nijedan rival nema mnogo razloga za optimizam, pa ni Jurmala. Opet, oprez je uvek neophodan, ali znamo da smo kavlitetniji i da treba to da pokažemo na terenu”, poruka je poslovođe Novosađana. 

Mirko Ivanić

Vojvodina neće menjati mnogo u odnosu na tim koji je savladao MTK prošlog četvrtka. Van ekipe je i dalje povređeni kapiten Nino Pekarić, koji je počeo da trenira, ali nije u kombinaciji za tim. 

Na “Karađorđu” se nadaju i da će Vojvodina večeras opet imati lepu podršku publike i da će navijači ispuniti stadion do poslednjeg mesta. Karte su se prethodnih dana delile besplatno, a igra Voše protiv Mađara prošlog četvrtka lepa je pozivnica Novosađanima da još više ispune stadion i podrže pulene Zlatomira Zagorčića u pohodu na Evropu, koja je nekada bila glavna ambicija Vojvodine. 

VOJVODINA - SPARTAKS (20.30, RTV 1)

Stadion: “Karađorđe” u Novom Sadu

Kapacitet: 14.000 

Sudija: Benoa Milo (Francuska)

VOJVODINA (4-2-3-1): Žakula - Vasilić, Dinga, Đurić, Nastić - Puškarić, Maksimović - Stamenić, Ivanić, Stanisavljević - Mrdaković.

SPARTAKS (3-5-2): Kolinko - Bulvitis, Mežs, Šlampe - Maksimenko, Ulimbaševs, Kazačoks, Mickevič, Nazarenko - Takji, Vivaka.

(GRAFIKA: Ivana Marković, FOTO: MN press) 

 


tagovi

FK VojvodinaSpartaks JurmalaLiga Evropekvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara