"Mirko Ivanić"
"Mirko Ivanić"

Voša se kockala sa poklonom za slavljenika Ivanića... Javor ne da drugo mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.15. | 20:48

U Novom Sadu 3:2 protiv Metalaca uz prvenac debitanta Marka Vukčevića. Eliomar Silva i Stefan Dražić doneli Javoru bodove na Voždovcu

Mirko IvanićCrvena zvezda prva, Partizan tek četvrti. Javor i Vojvodina nastavili su da pružaju odlične partije u novoj sezoni Superlige i pobedama u devetom kolu ugurali su se između beogradskih večitih rivala. Dvonedeljna pauza očigledno je prijala ljudima u Novom Sadu i Ivanjici. Voša je na Karađorđu sa tri brza komada u prvom poluvremenu osigurala pobedu nad Metalcem od 3:2, dok je Javor nadtrčao Voždovac u drugom poluvremenu utakmice na krovu tržnog centra i slavio sa 2:0.

Eliomar Silva je posle prilično nezanimljivog prvog dela igra podigao atmosferu pogotkom iz slobodnog udarca sa razdaljine od skoro 30 metara u 51. minutu utakmice, da bi sve sumnje o krajnjem ishodu meča bile otklonjene u 73. kada je Stefan Dražić, prošle sezone najbolji strelac Prve lige Srbije, iskoristio veliki nesporazum defanzivaca Voždovca i tek drugim golom u novom ciklusu takmičenja svima jasno stavio do znanja - Javor se uopšte ne šali, pa Ivanjičani i dalje drže drugo mesto na tabeli (Voša  i Partizan doduše imaju meč manje).Stefan Dražić

Izabrane vesti

"Pobedili smo dobru ekipu, prvi gol je prelomio meč. Dominirali smo kroz posed lopte, a s druge strane konstantno smo strepeli od kontre Vozdovca. Uzeli smo tri boda na teskom terenu, stoga mogu da kažem da sam prezadovoljan", zadovoljan je bio trener Javora Aleksandar Janjić.

Bratislav Živković sa klupe Voždovca kratko je rekao da je njegov tim kažnjen za propuštene šanse.
"Tako smo i danas primili dva pogotka. Svakako, ostaje žal, jer smo želeli da pobedimo za Obioru Oditu, koji se juce povredio i završio u bolnici. Nastavljamo borbu za bodove, nadam se da će moji igraci što pre zaboraviti ovaj duel jer nas već sledećeg vikenda čekaju nova iskušenja".

Mnogo više drame bilo je na Karađorđu, iako se posle furioznog prvog poluvremena činilo da će sve Novosađani prošetati do bodova. Ognjen Ožegović, pa Mirko Ivanić, koga po svemu sudeći nije poremetilo to što je Partizan želeo da ga učini najskupljim igračem u istoriji srpskog fudbala nudeći Voši 2.000.000 evra, i na kraju novajlija Marko Vučković prvencem na debiju u dresu Stare dame redom su stresli mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca, ali su izabranici Zlatomira Zagorčića prerano poleteli u vazduh.

Nisu se trgnuli ni posle pogotka Luke Merdovića za 1:3 početkom drugog dela igre. Delom sigurno i zbog toga što je Metalac u 59. minutu ostao sa igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona za Miloša Rnića. Mislili su domaći da će se gosti odmah predati, ali se to nije desilo. Napadi Milanovčana su se nastavili, a pogodak Aleksandra Sedlara posle kornera je zabiberio sam finiš meča. Međutim nije bilo dovoljno da se Voši uskrati slavlje zasluženo dobrom igrom u prvom poluvremenu.

Poklon Voše za 22. rođendan slavljenika Mirka Ivanića.

Niški Radnički polako posustaje, iako i dalje ispunjava želju trenera Milana Rastavca da osvaja bodove iz nedelju u nedelju. Ipak, već treću u nizu samo po jedan, protiv Mladosti iz Lučana - 1:1 i to tek zahvaljujući pogotku Nemanje Lakić Pešića u 89. minutu Prethodno je Saša Jovanović doneo prednost gostima iz Lučana i još jednom ogolio surovu istinu - Radnički će morati da nauči da utakmice dobija golovima ako želi da opstane u vrhu tabele.

Superliga, 9. kolo:

Petak:

Čukarički - Radnik 2:0 (2:0)
/D. Srnić 15, 39/

Subota:

Crvena zvezda   - Partizan 3:1 (1:1)
/Vijeira 26, 49, Katai 55 - Stevanović 45/

Nedelja:

Rad - Spartak 2:3 (1:1)
/Arsenijević 10, 64pen - Makarić 25, Kovačevič 42, Milić 53/

Borac Čačak - Novi Pazar 3:0 (1:0)
/Miletić 25, Vujaklija 54, Jevtović 55/

OFK Beograd - Jagodina 0:2 (0:1)
/Popović 35, Kjereme 64/

Vojvodina - Metalac 3:2 (3:0)
/Ožegović 15, Ivanić 21, Vukčević 42 - Merdović 48, Sedlar 78/

Voždovac - Javor 0:2 (0:0)
/Eliomar 51, Dražić 73/

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:1 (0:0)
/Lakić Pešić 89 - Jovanović 47/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaStefan DražićSrbijaSaša JovanovićRadnički NišOgnjen OžegovićMirko IvanićMetalacMarko VučkovićJavorEliomar Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara