""
""

Vošu čeka đavolski težak posao: Na Karađorđu debituju Frej, Taivo, Siveli... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.13. | 16:31

Iz Burse najavljuju najjači mogući sastav sa novajlijama iz Serije A i trojicom sjajnih Argentinaca

Nije Barsa, ali je Bursa! Pred Vojvodinom je možda i najteži rival u poslednjih par godina. Turski predstavnik je najjači protivnik koji je  mogao da zapadne Lale u žrebu. U Novom Sadu su se već pomirili sa time i spremaju da zapucaju iz svih mogući oružja na Turke, pa šta bude. Izdanja u mečevima sa Honvedom ulivaju nadu navijačima Vojvodine, ali realnost je da Bursa ima mnogo kvalitetniji tim.

Izabrane vesti

Iz Turske najavljuju najjači mogući sastav Burse koja je u dosadašnjem delu prelaznog roka uradila sjajan posao: Sva pojačanja su najavljena u prvoj postavi za meč na Karađorđu!

Na golu će debitovati sjajni Francuz Sebastijan Frej, jedan od najboljih golmana u Seriji A u prethodnoj deceniji. U odbrani bi trebalo da počnu mlada nada Sener Ozbarjakli na poziciji desnog beka i pojačanje iz Milana Taje Taivo, vlasnik jedne od najjačih levica na svetu, na šta će domaći fudbaleri obavezno morati da obrate pažnju.

Štoperski tandem bi trebalo da čine odlični Argentinac Renato Siveli koji je došao iz Nice i koji je bio na listi želja Milana, ali mu je Bursa dala jači ugovor, kao i iskusni kapiten Ibrahim Ozturk. Poziciju desnog veznog će zauzeti Murat Jildirim dete Ajaksa, dok će po levoj strani dejstvovati nekadašnji mladi reprezentativac Turske, Ferhat Kiraz. Igru će kreirati sjajni Argentinci: Pablo Batalja i Fernando Beluši. Batalja je u prošloj sezoni turskog šampionata imao 15 golova i 17 asistencija i najbolji je igrač tima.  Beluši je nekada igrao za Olimpijakos, Porto i Đenovu, nosio i dres reprezentacije Argentine i delovaće ofanzivno poput Batalje.

Najbliži golu Lala biće iskusni Tunčaj Sanli i Čileanac Sebastijan Pinto. Sanli je poznat kao dželat Hrvatske na EP 2008. godine i ima ogromno iskustvo, ali nije bio u formi prople sezone. Najveća dilema je da li će u špicu početi Pinto ili slovački reprezentativac Stanislav Šestak. Pinto je više klasična devetka i za sada je u prednosti, ali moguće je i da Slovak dobije šansu od prvog minuta.

Dakle, pred izabranicima Marka Nikolića je đavolski težak posao, pogotovo što iz Burse najavljuju da je cilj da ove sezone prođu grupu u Ligi Evrope. Ono čime Bursa ne može da se pohvali, to je trener. Iskusni Hikmet Karaman je vodio mnoge turske klubove, da bi u finišu prošle sezone preuzeo Bursu. Ovo će za njega biti debi u evro-kupovima.

Bursa je u pripremnom periodu imala pet provera i polovičan učinak. Ajntraht iz Frankfurta ih je pregazio sa 5:1, Borusija Dortmund ih je svaladala 4:1. Austrijskog drugoligaša Austriju Luštenau su savladali 3:0, a sa italijanskom Romom su igrali 1:1. Pre tri dana su imali poslednju proveru pre meč sa Lalama i pobedi su turskog drugoligaša Balikesir sa 3:2. Pogedajte kako je to izgledalo na pripremama...

Termin početka meča je promenjen i umesto od 19.00 časova, utakmica na Karađorđu će početi sat vremena kasnije. Meč sudi škotski arbitar Stiven MeKlin koji je u prošlom kolu kvalifikacija delio pravdu na Kipru u duelu Omonije i Astra Đurđua, a ranije u karijeri je vodio još tri meča u kvalifikacijama za evro-kupove i nikada nije pokazao na belu tačku. 

(www.bursaspor.org.tr)


tagovi

BursasporFernando Belušikvalifikacije za Ligu EvropeLiga EvropePablo BataljaSebastijan FrejSrbijaSuper ligSuperligaTaje TaivoTurskaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara