"Havi Grasija"
"Havi Grasija"

Votford otpustio Marka Silvu i optužio: Everton je kriv

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.01.18. | 16:23

Posle samo jedne pobede u poslednjih 11 utakmica

Havi GrasijaPoraz od Lestera (0:2) bio je kap koja je prelila čašu. Uprava Votforda otpustila je šefa struke Marka Silvu i otužila Everton kao glavnog krivca za tako ružan rastanak. Everton je naime dugo jurio španskog trenera još kada je oterao Ronalda Kumana. Na kraju je, smatraju u Votfordu, uspeo samo da zavrti Silvinu glavu i skrene mu fokus sa terena.
"Ovo je bila teška odluka i nismo je lako doneli. Klub je uveren da je imenovanje Silve za šefa bila ispravna odluka i da nije bilo nedozvoljene ponude premijerligaškog rivala verovatno bismo nastavili da rastemo pod njegovim vođstvom. Kazalizator za ovakvu oduku je dakle nedozvoljeno ubeđivanje drugog kluba da počne da radi za njih. Uprava kluba je uverena da je takav gest izazvao značajan pad u fokusu i rezultatima, do te mere da je dugoročna budućnost Votforda ugrožena", objašnjavaju Stršljenovi.

Istina, porodica Poco je za proteklih šest godina na Vikaridž Roudu smenila čak osmoricu trenera, ali ovde zaista nije imala mnogo izbora, pošto je tim u poslednjih 11 kola ostvario samo jednu pobedu. Otkako je Votford u novembru izgubio od Mančester junajteda (2:4) osvojio je samo pet boda.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji pišu da je prvi favorit za Votfordovu klupu Havi Grasija, koji je bez posla otkako je prošle godine napustio ruski Kazanj. Vodio je ranije Malagu, Osasunu, Almeriju... Kažu da je sve gotovo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaHavi GrasijaMarko SilvaPremijer ligavotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara