""
""

Vreme čuda u Humskoj: Lekcije kapitena Ilića, najmlađi strelac u istoriji i još jedan vratolomni preokret Partizana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.16. | 17:57

Crno-beli očajni u prvom, a furiozni u drugom poluvremenu protiv za kontre superraspoloženih gostiju - 3:2

Vreme čuda u Humskoj 1! I još jedna vratolomna pobeda Partizana. Posle Voždovca i čačanskog Borca jesenas, a Čukaričkog u prethodnom prolećnom kolu, crno-beli su pokazali da važe za majstore prelaza, jer su u četvrtom superligaškom meču ove sezone uspeli da nadoknade zaostatak posle prvog poluvremena. Da sve bude interesantnije, i da prvi put posle 11 meseci vežu četiri trijumfa u Superligi.

Izabrane vesti

Ispod poslednjeg, protiv Radnika iz Surdulice, potpisao se najstariji fudbaler na terenu, Saša Ilić. U 39. godini  očitao je lekciju iz ponašanja, trčanja, borbenosti, naposletku i golgeterskog učinka i duplom dozom pogodaka obrisao znoj sa čela oko 2.500 navijača, razočaranih posle prvih, a raspevanih po okončanju 90. minuta - 3:2.

Ilić je u razmaku od pet minuta, sredinom drugog dela, pokazao da još nije za staro gvožđe i da može da se snađe u ulozi špica koju mu od početka prolećne sezone dodeljuje Ivan Tomić. Spretno je sačekao odbitke, njegov specijatlitet na kome je maltene izgradio karijeru i sprečio goste sa juga Srbije da ekslozivne kontre naplate bodovima na Topčiderskom brdu. Iako su bar jedan zaslužili.

Ilić nije dao, zato je pre kraja, dok je izlazio, dobio ovacije sa tribina i poklič:
"Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan".

Srećom po Partizan, Saša Illić nije bio jedini raspoložen za igru. Bojan Šaranov je pravio čuda među stativama i "skinuo" bar četiri zicera, Nemanja Mihajlović stao uz rame golmanu i kapitenu, jer je svoj arsenal obogatio sa dve asistencije, taman da razoruža borbenu četu Miloša Veselinovića, iako je ona delovala više od sat vremena sposobnom da odoli favoritu i planove o plasmanu u plej-of potvrdi kapitalnim dostignućem na jednom od najtežih gostovanja.

Partija Saše Ilića jeste u prvom planu, a odmah iza nje stoji podatak da je Dušan Vlahović postao najmlađi strelac u istoriji Partizana. Upravo je njegov gol u ranoj fazi nastavka bio pokretačka snaga dotad umrtvljenom domaćinu, koji se prenuo tek posle bukvuce u režiji Grobara ispod južne tribine i saveta Ivana Tomića u svlačionici.

Statistički, ostaće zapisano da je Partizan pogodio i prečku (Vlahović) i stativu (Mihajlović), ali svakom od 2.500 navijača, izuzimajući one Radnikove, koji su napravili etno atmosferu zvukovima truba, mora da se prevrtao stomak dok su gledali kako u prvom poluvremenu domaći sastav ostavlja "livadu" ispred Bojana Šaranova.

Marko Jovanović je kasnio sa povratkom iz ofanzivnog prekida, dozvoljavao Milošu Deletiću i Milošu Markoivću da ga pretrče, Miroslav Bogosavac odigrao partiju kojom ne bi mogao da se podiči, jer je po njegovoj strani tim iz Surdulice izveo nekoliko opasnih kontri - a svaka je imala prizvuk gola - a da je Veselinović krenuo sa Partizanovim dželatom iz prvog ovosezonskog okršaja istih rivala, Milošem Stankovićem, ko zna kako bi se na desetine fino razvijenih protivudara završili. Možda ne bi Bojan Šaranov stigao skoro sve da ih osujeti.

Ovako jeste jedan od junaka meča, u kome su fudbaleri Radnika pokazali više od borbenosti. Demonstrirali su sportsku drskost, želju za nadigravanjem, plan da udare protivnika tamo gde ga najviše boli, a njihove duge lopte, što na krilo, što na sredinu, predstavljaju zalog da ovaj tim, zapravo, ima daleko veći kvalitet nego što tabela pokazuje.

Naspram njih, u Partizanu bi trebalo da se zapitaju:

"Šta kad dođe neko jači od Radnika?"


PARTIZAN - RADNIK 3:2 (0:2)
/Vlahović 54, Saša Ilić 65, 70 - Ovusu 20, Deletić 34/

Stadion Partizana. Gledalaca: 2.500. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad)
Žuti kartoni: Brašanac (Partizan), Stanković, Ristić (Radnik)

PARTIZAN (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, M. Stevanović, M. Jovanović, Bogosavac - Jevtović (od 46. Kosović), Brašanac, Lukić (od 46. Vlahović) - Mihajlović, A. Stevanović, Saša Ilić (od 91. Birmančević). Trener: Ivan Tomić.

Radnik (4-4-2): Ristić - Marković, Vuković, Gojković, Milovanović (od 46. Simonović) - Pejčić, Deletić, Putinčanin, Suraka (od 59. Stanković) - Vučetić (od 69. Mutavdžić), Ovusu. Trener: Miloš Veselinović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićSamjuel OvusuRadnikFK Partizanmiloš deletićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara