"Gilfi Sigurdson daje gol iz penala Evertonu"
"Gilfi Sigurdson daje gol iz penala Evertonu"

Vreme je da najbolji paker Premijer lige promeni klub: Everton diže ponudu, da li je pametno vraćati se u Totenhem?

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 10:51

Gilfi Sigurdson može da bira

Gilfi Sigurdson daje gol iz penala EvertonuPrerastao je sredinu. Čini se da je zreo za klub koji će igrati Evropu, a ne da se sa Svonsijem bori za opstanak. Zato će Gilfi Sigurdson na leto biti u prilici da bira: Everton ili Totenhem?

Prema pisanju engleske štampe, reprezentativac Islanda gotovo izvesno menja sredinu u predstojećem prelaznom roku, ostalo je samo da se vidi hoće li njegova naredna destinacija biti Gudison park ili Vajt Hart Lejn. Ako je verovati Ostrvaljanima, Evertonu se daju daleko veće šanse da sklopi ugovorom sa sjajnim ofanzivnim veznim. Iz nekoliko razloga.

Izabrane vesti

Prvi je činjenica da se Ronald Kuman u njega „zaljubio“ i da je već pokušao da ga dovede u zimskom prleaznom roku, međutim, tad su Velšani odbili ponudu vrednu 30.000.000 evra. Drugi je sadržan u saznanju da će Karamele imati i te kako novca na raspolaganju da ponudu pojačaju, jer se za odlazak sprema Romelo Lukaku i za njega mogu da dobiju oko 80.000.000 evra. Deo novca od transfera belgijskog napadača potrošio bi se za njegovu zamenu (trenutno prva opcija je Đovani Simeone iz Đenove), deo za štopera Barnlija Majka Kina, a najviše bi, čini se, koštao upravo Sigurdson. Pogotovo posle saznanje da je Svonsi pre dva emseca odbio i ponudu iz Kine od 40.000.000 evra. 

Everton mora da pojača ponudu, a Sigurdson mora da promeni klub, jer ne zaslužuje da igra u ekipi koja se bori za opstanak. Zato možda Totenhem deluje još privlačnji od Evertona, posebno što će igrati Ligi šampiona, ali je pitanje da li se Gilfiju vraća u London, s obziorm da je za dve sezone dao samo osam golova za Sparse na 58 utakmice.

A ove je isto toliko puta bio precizan u dresu znatno manjeg Svonsija, još je upisao 11 asistencija i najbolji je paker Premijer lige, a prema statističkim podacima fudbaler je koji najviše trči u engleskom prvenstvu (318.2 kilometra dosad).

Gde će ga put odvesti?

(FOTO: Action images) 


tagovi

EngleskaEvertonEvropaGilfi SigurdsonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara