"Crno-beli pobedili samo jednom na poslednjih osam utakmica"
"Crno-beli pobedili samo jednom na poslednjih osam utakmica"

Vreme je za buđenje Partizana!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.17. | 09:53

Vraćaju se Gos i Veličković u sastav crno-belih pred jednu od ključnih utakmica sezone, protiv Cedevite (19.00)

Crno-beli pobedili samo jednom na poslednjih osam utakmicaKošarkaši Partizana ugostiće Cedevitu u utakmici 11. kola Jadranske lige koja u velikoj meri može da utiče na dalji tok takmičenja. U stvari, moglo bi se reći da je ovo utakmica sezone za Partizan, iako navijači crno-beli sigurno nisu navikli da se ovi epiteti koriste već u decembru, nego na proleće, kada se i odlučuje o trofejima.

Posle serije loših rezultata i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu, koji je postao neka vrsta poligona za eksperimentisanje, košarkaši Partizana doveli su sebe u poziciju da moraju da savladaju na svom terenu jednog od glavnih favorita za osvajanje regionalne titule kako bi u nastavku sezone mogli da se bore za četvrto mesto i plasman u plej-of. Partizan je doživeo čak sedam poraza u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima i po svaku cenu mora da pokuša da prekine crni niz. E sad, to moranje može da bude dvosekli mač. Sa jedne strane, ekipa Miroslava Nikolića mogla bi, uz podršku publike u hali Pionir, da odigra na gornjoj granici sopstvenih mogućnosti, pogotovo ako je bude služio šut kao što je to bio slučaj nekoliko puta u dosadašnjem toku sezone. Ipak, ko od šuta živi, od šuta i umire, kaže dobro poznata košarkaška izreka.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 8168 --->>> Partizan - Cedevita 1 (2,30), X (14,50), 2 (1,70)

A Partizan je često ove jeseni „ginuo“ zbog tog nekonstantnog šuta, ali i slabe odbrane. Kada se na to doda i činjenica da još ne znamo kako ovaj tim Partizana igra pod pritiskom, dobijamu ozbiljnu jednačinu sa više nepoznatih. Dobra vest za Beograđane je što bi na parket trebalo da se vrati prvi plejmejker Najdžel Vilijams Gos koji je pre nekoliko dana preskočio utakmicu sa Lijetuvos Ritasom zbog problema sa leđima, kao i kapiten Novica Veličković koji nije ni putovao na meč u Litvaniji.

Ostaje pitanje spremnosti Obrada Tomića, centra koji je pauzirao prethodnih nekoliko mečeva takođe zbog povrede, pa je glavni teret borbe pod košem morao da ponese Đoko Šalić.

Miroslav Nikolić i Novica VeličkovićCedevita je u dobroj formi, vezala je šest pobeda u tri različita takmičenja (Jadranska, Evrokup i prvenstvo Hrvatske) i sa epitetom blagog favorita stiže u halu Pionir. Posebno su izabranici Jurija Zdovca demonstrirali kvalitet pre nekoliko dana u meču sa Darušafakom u Evrokupu, kada su se vratili posle minus 17 i u produžetku pobedili turski klub. Ove sezone, pre svega zbog Zdovca na klupi, Cedevita deluje ozbiljnije nego ranijih godina.

Ako se uporede večerašnji rival, statistički gledano, Partizan je u prednosti u napadu, dok je odbrana element igre koji najviše škripi kod crno-belih. Ako izabranici Mute Nikolića uspeju da odigraju barem pristojnu odbranu, onda imaju čemu da se nadaju u ovoj utakmici. Pored toga, bitno je da se crno-belom američkom tandemu Vilijams Gos - Patrik Miler priključi neko od domaćih igrača, poput Vanje Marinkovića, koji je doduše rovit zbog problema sa skočnim zglobom, ili Mihajla Andrića. Jasno je po svemu viđenom da Partizan večeras zaista mora da odigra partiju sezone, samo je pitanje da li trener Nikolić može da razdrma i probudi ekipu kojoj sada već preti da upadne u letargiju.

ABA LIGA, 11. KOLO

Petak:

Zadar - Olimpija 97:77

Subota:

17.00 (1,60) Igokea (14,50), 2 (2,55)
19.00 (2,15) Partizan (14,50) 2 (1,80)
21.00 (2,55) FMP (14,50) Budućnost

Nedelja:

17.00 (1,85) MZT Skoplje (14,00) Mornar (2,10)

Ponedeljak:

18.00 (4,40) Cibona (17,00) Crvena zvezda (1,25)

*kvote su podložne promenama

TABELA:

(FOTO: MN Press)


tagovi

ABA ligaJadranska ligaMiroslav NikolićNovica VeličkovićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara