""
""

Vreme je za Patrika Vijeru na klupi premijerligaša!

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.09.15. | 11:32

Trener mladog tima Mančester Siutija bi uskoro mogao da se oproba u najjačoj konkurenciji

Izgleda da ni godinu dana neće trajati trenerski mandat Dika Advokata na klupi Sanderlenda. Holandski stručnjak je prošle sezone uspešno odigrao ulogu vatrogasca i sačuvao premijerligaški status Crnim mačkama, ali sada je na ivici otkaza. Sanderlendu ništa ne polazi za nogom, poslednji su na tabeli i rukovodstvo kluba sa severa Engleske bi uskoro moglo da se odluči na smenu Advokata.

Izabrane vesti

A poznat je i prvi kandidat koji bi mogao da nasledi vremešnog Holanđanina. U pitanju je Patrik Vijera! Legendarni kapiten Arsenala poslednjih godina radi kao trener mladog tima Mančester Sitija i taj posao je obavljao prilično uspešno s obzirom da su Građani beležili dobre rezultate pod njegovom komandnom palicom.

U Sanderlendu veruju da bi Vijera mogao da ih spase i da je dovoljno sazreo da se uputi u premijerligašku avanturu. Još prošlog leta su čelnici Sanderlenda kontaktirali Francuza i raspitivali se za mogućnost da ga dovedu umesto Advokata, ali on tada nije bio zainteresovan.

U Mančester Sitiju žele da zadrže Vijeru, ali su svesni da neće moći da  mu stoje na putu ako odluči da prihvati premijerligaški izazov. Pored Vijere, jedan od kandidata da nasledi Advokata je i Šon Dajč iz Barnlija, ali on sada beleži dobre rezultate u Čempionšipu i realnija je opcija da ostane na klupi drugoligaša.

Treći kandidat je Sem Alardajs, bivši trener ljutog rivala Njukasla koji je slobodan otkako je prošlog leta napustio Vest Hem.

(FOTO: Action images)


tagovi

SanderlendPremijer ligaPatrik VijeraMančester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara