"Gou postiže prvi gol za Kairat"
"Gou postiže prvi gol za Kairat"

Vreme je za sezonu kupanja: Pavićević pucao Zvezdi u kolena, Rajković sprečio bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.07.15. | 22:36

Kairat pred 25.000 ljudi na stadionu Rajko Mitić slavio sa 2:0

Gou postiže prvi gol za KairatVreme je da se navijači Crvene zvezde posvete sezoni kupanja, najtrofejniji srpski klub je na evropskoj margini. Tamo gde su najveći padali u večerašnjoj predstavi ocrtana je granica između iole ozibiljnog tima i tima u pokušaju... Tačno je da je konačnom ishodu u Ljutice Bogdana kumovao arbitar iz Poljske Bartoš Frankovski zajedno sa izgubljenim pomoćnikom Davidom Golisom, ali to neće sprati crvenilo sa lica igrača, stručnog štaba i rukovodstva crveno-belih: Crvena zvezda – Kairat 0:2.

Po onoj devizi Julija Cezara limitirani, ali uigrani igrači Kairata došli su u Beograd, nisu ostali impresionirani vrelinom “Marakane“, videli i - pobedili. Evropa će verovatno otputovati i neće misliti na na Zvezdin tim skupljen s konca i konopca. Postoji to izanđalo životno pravilo o tome kako radiš, tako ti se i vraća. Loša karma, tipična za Crvenu zvezdu iznikla je i ove tužne noći iz trave najvećeg srpskog stadiona i lupila po čelu igrače, stručni štab i rukovodstvo Crvene zvezde. Plaćen je skup ceh višegodišnjih improvizacija, račun je dostavila četa iz Almatija na čelu sa par ekselans konobarom Žerarom Gouom.

Izabrane vesti

Tačno je da mogu u Crvenoj zvezdi da se pokriju alibi pričom o lošoj arbitraži, da u teroji traže spas, ali što bi bi rekao jedan bivši predsednik navijači će da progutaju tu priču, ali "malo Morgen". Trener Miodrag Božović nije mogao sa napravi igru za tri sedmice, ali što je najcrnje od svega nije imao ni sa kim. Vezista Aleksandar Katai izgledao je kao usamljeni kreativni jahač na pozitivnom talasu kojem su se povremeno pridruživali Idan Vered i Zoran Rendulić. I za fudbalsku provinciju kakva je Kazahstan to je malo. Premalo.

Bio je to još jedan horor evropski početak u novijoj Zvezdinoj evropskoj istoriji. Nalik na onaj protiv češkog Libereca iz 2006.godine. Crveni karton iskusnog i ovaj put naivnog štopera Save Pavićevića izazvao je duplu nevolju za našeg predstavnika. Igrač manje i izlazak Aleksandra Kovačevića značio je samo jedno: da je pukao sistem Miodraga Grofa Božovića koji je i onako tek u nastajanju...

Na kosti brojčano inferiornih crveno-belih nakačio se afrički buldožer Gou Žerar. Bio je to ples jednog čoveka koji je snažnim grudima razvlačio odbranu Crvene zvezde kao panta pitu. Svaka lopta na prvu zvezdu Kairata donosila je miris opasnosti pred mrežu Predraga Rajkovića.

Imao je Gou šansu već u osmom minutu, a veliku sreću za Crvenu zvezdu predstavljalo je odlično izdanje pojačanja iz Čukaričkog Zorana Rendulića. Međutim, pobednički fragmenti igre Crvene zvezde bili su pocepani. Nervozna publika na Marakani mogla je da vidi prilično živog Vereda (bez pomoći Cvetkovića), te povremeno kreativnog Katajia koji je u veznom redu driblinzima znao da napravi višak.

Pokušala je Grofova vojska da na adrenalin i igru na lakat i krampon više da kompenzuje igrača manje, ali pred golom Plotnikova Petar Orlandić je bio zaglavljen u mišolovci sporih, ali kao od brega odvaljenih štopera Kazahstanaca. Viđen je samo šut Kataia, a period uspavanosti Gou dobrim poznavaocima fudbala značio je samo jedno - da se nova nevolja sprema. Probuđeni lav iz Obale Slonovače osetio je krv na kopačkama defanzivnog reda Crvene zvezde i posle proigravanja glavom Sita Riere iz ofsajda zakucao loptu makazicama u Rajkovićevu mrežu.

Bio je to početak kraja bilo kakvog Zvezdinog otpora. Vešto čuvajući loptu igrači Kairata iscedili su kao limun igrače Crvene zvezde, čekajući povoljan trenutak da ih ubiju u pojam. Istina, delovalo je povremeno da domaći igrači statičnom igrom i komičnim reakcijama u kojima je prednjačio Parker žele da sami sebi stave cev na slepočnicu. Bezpomoćni igrači Crvene zvezde gledali su kako posle “PES-ovske“ akcije u 64.minutu Ermek Kuantajev stavlja so na ranu domač+ćim navijačima.

Kasnije je sve bilo stvar rutine. A da ne beše maestralnog Predraga Rajkovića, koji je gostima skinuo makar tri zicera, Zvezda bi bila dotučena do nogu, posramljena kao nikad u istoriji.

Putuj Evropo i nemoj da misliš na klub improvizatora iz Ljutice Bogdana.

CRVENA ZVEZDA - KAIRAT 0:2
/Gou 45, Kuantajev 64/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 20.000;
Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska);

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković – Kovačević (od 3’ Jovanović), Savićević – Vered, Katai (od 77' Ristić), Parker – Orlandić (od 60’ Luka Jović);

Kairat (4-3-3): Plotnikov – Kuantajev, Bruno Soareš, Marković, Lunin – Gurman, Islamhan (od 63’ Seržinjo), Kuat (od 85' Kukejuev) – Isael (od 80’ Darabejev), Sito Rijera, Gou;

Crveni karton: Savo Pavićević

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Žerar GouSrbijaSavo PavićevićPredrag RajkovićLiga EvropeKairatFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara