Veselin Vujović
Veselin Vujović

Vuja preuzeo Želju: Da upišemo Niš na mapu Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 16:00

„Treba da prođe dug period da se na vratima garaža i kuća ovde pišu imena igrača, da deca crtaju golove i da brane i da se grad još više se izdigne“, kaže novi trener Železničara

Veliki dan za rukomet i Nišlije. Proslavljeni trener Veselin Vujović predstavljen je zvanično kao novi šef stručnog štaba Železničara. Nekadašnji olimpijski i svetski šampion i zvanično najbolji rukometaš na svetu 1988. godine, kao trener dvostruki osvajač Kupa pobednika kupova i bronzani na poslednjem Svetskom prvenstvu, svakako je navikao na velike dočeke.

Ipak, posebno je pohvalio dobrodišlicu koju su mu priredile Nišlije i rekao da je čak ovde osetio blagu tremu.
"Ja sam navikao na ovakve događaje i nemam često tremu, ali danas… Do danas nisam bio siguran da li sam doneo pravu odluku. Imao sam nekoliko ponuda, razmišljao sam, nisam bio siguran, sve dok malopre na naplatnoj rampi, čovek koji naplaćuje putarinu rekao mi je da je ovo veliki dan za Niš. Ja kažem valjda za sport u Nišu. Ne, kaže, veliki dan za Niš. I tada sam osetio blagu tremu da ću morati da ispunim ogromna očekivanja koja imaju svi ovde", rekao je Vujović, a prenele Južne vesti.

Izabrane vesti

U Srbiji radi po prvi put od raspada Srbije i Crne Gore, koji je dočekao ne mestu selektora ove države, ali je minule sezone, kako kaže, pomno pratio dešavanja u Železničaru. Vujović očekuje osvajanje domaćeg šampionata i Kupa ove sezone, dok će u SEHA ligi i EHF kupu videti na kom su nivou u odnosu na evropske klubove.
"Iskreno se nadam da će publika u Nišu i ljudi koji rade prepoznati da činimo jednu dobru stvar. Bez publike nema ni ekipe, nema kluba, nema ničega, zbog toga i igramo i bavimo se ovim sportom. Da li će biti teških momenata, da li će biti nekih poraza od ozbiljnih evropskih ekipa, sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i puno radosti i puno veselja i dokaza da to što radimo radimo na najbolji mogući način."

Očekuje Vujović i neka pojačanja, a početak priprema najavljuje za drugu polovinu jula, s obzirom na to da SEHA liga počinje krajem avgusta. Pripreme za novu sezonu verovatno će otpočeti na Zlatiboru, nakon čega će igrati na nekoliko jakih, međunarodnih turnira u okviru priprema.
"Koliko sam ja razumeo ljude koji su uticali na to da ja dođem, ovo nije kratkoročan plan, ovo je nešto što treba velikim slovima da upiše Niš na rukometnu mapu Evrope. Treba dug period da prođe da se u Nišu na vratima garaža i kuća pišu imena ovih igrača, da deca crtaju golove i da brane i da se Niš, koji jeste sportski grad, ne samo rukometni, još više se izdigne", zaključio je Veselin Vujović.

FOTO: MN press


tagovi

Veselin VujovićRK Železničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara