"Duško Vujošević"
"Duško Vujošević"

Vujošević: Akojon je pravi!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.15. | 18:57

Trener Partizana prezadovoljan posle pobede nad Zadrom

Duško Vujošević

Vagao je dugo, ali sudeći po svemu viđeno na prvoj takmičarskoj utakmici novog pleja Partizana Duško Vujošević nije pogrešio kada je konačno izabrao "jedinicu". Džoš Akojon je na debiju u crno-belom dresu nemilice sipao u koš Zadra i sa 16 poena značajno pogurao srpskog šampiona do pobede koja mu daje mogućnost da sledeće nedelje u Podgorici obezbedi drugo mesto na tabeli Jadranske lige.
"Rano je za neke definitivne procene, ali je meč pokazao da smo napravili pravi izbor na pleju, dobili smo ono što nam je nedostajalo, naravno mora još da uđe u kondiciju, adaptira se na vremensku razliku. Ali radi se o školovanom igraču, brzo se uklapa u sistem. Preostali deo sezone biće još lepši za gledanje", zadovoljno je trljao ruke trener Partizana posle 87:53 u susretu sa Zadrom.

Izabrane vesti

O samoj utakmici rekao je…
"Zadar je ostao bez Florensa koji mu je puno značio, pre sedam dana igrali su na jednu loptu protiv Cedevite. Vodili su ceo meč. Zadar je kvalitetna ekipa, ima moral i čvrstinu, pokazali su da hoće da se bore. Mene više od pobede raduje poseta, ali to više nije nikakvo iznenađenje. Dobro smo igrali, momci se se odužili, bili su angažovani". 

Ipak, tek bi u Podgorici večerašnja pobeda mogla da dobije na značaju. Zna to Vujošević. Ali znaju to i Podgoričani.
"Moramo jako dobro da se spremimo za Podgoricu. Sećam se meča u Beogradu koji sam gledao iz publike, tad sam bio kažnjen. Oni su tad zasluženo pobedili, uz dobro suđenje i za ekipu koja igra na gostujućem terenu. Nadamo se da će uslovi za igru i ostale okolnosti u Podgorici biti iste kao u Beogradu. Jasno je da će i njima utakmica biti velika prilika, razlika je između drugog i četvrtog mesta. Već nema karata za prodaju. Očekujem da na samom terenu regularnost bude maksimalna, pa nek pobedi ko je bolji. Ako je prošle godine polufinale bila utakmica koja je jako mnogo odlučivala, tako sada i ova nosi specifičnu tezinu. Toga moraju da budu svesni svi koji vode ligu".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK PartizanJadranska ligaDžoš AkojonDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara