""
""

Vuletić: Partizan ucenjuju bivši igrači i treneri! Platili smo im 6.800.000 evra za dve godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.17. | 15:30

"Smatrali su da će Partizanu zabraniti učešće u Evropi, ukoliko ne budu isplaćeni do poslednjeg evra", kaže potpredsednik crno-belih

        (OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ PORTOROŽA)

Izabrane vesti

Za dve godine vladavine aktuelnog rukovodstva, Partizan je na ime duga prema bivšim igračima i trenerima platio - 6.800.000 evra!

To je u razgovoru sa izveštačima beogradskih redakcija, sa priprema crno-belih u Portorožu, otkrio Vladimir Vuletić, aktuelni potpredsedik kluba iz Humske 1, dodajući da su se neki od fudbalera koristili ucenama i pogrešnim tajmingom tužbi kako bi dobili novac koji su - ruku na srce - zaslužili igrama.

Vuletić je tu pomenutu sumu obelodanio odgovarajući na pitanja koja su prethodnih dana provejavala u javnosti, a tiču se zbirnog novca koji je ušao u Partizan na ime transfera u poslednje dve godine, kao i činjenice da je zbog dugova prema poveriocima, osvajač Kupa Srbije prvostepenom odlukom UEFA izbačen iz Evrope na godinu dana.
"Partizan nije dozvolio sebi da zbog 400.000 evra ostane bez evropske licence, kako se pisalo. Deo odgovora na pitanje kako je moguće da jedan klub, u koji je ušlo toliko i toliko novca, nema 400.000 evra dobija se saznanjem da je od 31. decembra 2014. do danas Partizan isplatio raznim poveriocima 6.800.000 evra", precizirao je funkcioner Parnog valjka.

Prema Vuletićevim rečima, spisak poverilaca obuhvata nekadašnje prvotimce, trenere, ali i - menadžere. Svi oni nisu imali sluha da reprogramiraju dug, već su želeli naplatu odmah, znajući da će novac dobiti usled strogih propisa Evropske kuće fubala.
"Neki od njih su naši fudbaleri. Bivši. Naši treneri, takođe, bivši. Naši uvaženi sportski radnici i legende kluba. Partizan je sa ovim morao da se nosi svaki put kad se pojavljivao problem pred UEFA, zbog monitoringa. Tad se dešavao takozvani "momenat ucene". Na primer, maja 2016, pri poslednjem monitoringu pre onog u septembru, platili smo 810.000 evra samo trojicu igrača".

Potpredsednik nije imenovao, ali je dovoljno podsetiti da su neki igrači prošle godine uveli Partizan u "blokadu" potražnjom svog novca.
"Smatrali su da će Partizanu zabraniti učešće u Evropi, ukoliko ne budu isplaćeni do poslednjeg evra", dodao je Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.

UEFA TRIPUT KAŽNJAVALA PARTIZAN DOK JE VLADAO ĐURIĆ

U obrazloženju presude UEFA, kojom je Partizan izbačen iz Evrope, navodi se da je kazna nastala zbog ponavljanja prekršaja. Sadašnja uprava kaže da je sve posledica suspenzija - o kojima javnost nije obaveštena - koje datiraju iz vremena prethodnog rukovodstva.
"Tri puta se Partizan suočavao sa sličnim sankcijama, 2008, 2011. i 2013 godine. Poslednji put je, osim finansijske, dobio i uslovnu kaznu izbacivanja iz Evrope na godinu dana. Uprava kojoj pripadam došla je u klub 24. oktobra 2016, a deo rukovodstva bivstvuje u njoj od 31. decembra 2014. U oba slučaja nasledili smo ove presude, odnoso potencijalne kazne, nastale u vreme dok je klubom upravljao gospodin Dragan Đurić", dodao je Vladimir Vuletić, ocenjujući da je "umereni optimista" u procesu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, kome se Partizan žalio na kaznu UEFA, uz napomenu da će "odluka biti doneta najkasnije do kraja marta".

MI SMO ŽRTVA GLOMAZNOG ADMINISTRATIVNOG APARATA

Sa dugovima je usko skopčana kazna UEFA, za koju se u Partizanu nadaju da će biti preinačena. Inicijalna vest glasila je da je jednogodišnja suspenzija nastala zbog 2.500.000 evra duga, a ispostavilo se da je reč o sumi od 370.000 evra. Kako to?
"Prva suma je postojala na dan 30. septembar 2016, kad je vršen poslednji monitorong UEFA. U tom trenutku Partizan nije imao završen reprogram poreskog duga, koji je podneo još sredinom jula, u skladu sa zakonima i rokovima. U međuvremenu je reprogram završen, ali smo bili žrtva glomaznog administrativnog aparata. Dug nam je reprogramiran tek u novembru. U međuvremenu je je taj dug otpao, a ostao je onaj prema klubovima iz kojih smo dovoli igrače", napomenuo je Vuletić, a reč je o Augzburgu, Sent Galenu i SJK-u.

Piše: Aleksandar Joksić

Foto (Star Sport)


tagovi

Vladimir VuletićEvropaDragan Đurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara